Business Hi-Tech

Afacerile Epson s-au majorat la 15 mil. euro

22.01.2009, 16:55 26

Epson Romania, subsidiara locala a grupului japonez Seiko-Epson Corporation, a inregistrat anul trecut o crestere de 15% a cifrei de afaceri, la 15 milioane euro, majorarea intervenind pe fondul dezvoltarii infrastructurii tehnologice si al modificarii caracteristicilor pietei.

"In principal, schimbarea comportamentului de cumparare al romanilor, orientat tot mai mult in directia calitatii, si dezvoltarea infrastructurii tehnologice au reprezentat vectori de crestere pentru afacerile noastre. De aceea, in 2008 Epson a avut un an bun pe toate segmentele de piata pe care activeaza, de la multifunctionale la scannere, proiectoare sau imprimante de mari dimensiuni", a declarat directorul de marketing si vanzari al companiei Simona Decuseara.
Compania a inregistrat cresteri importante pe zona de video proiectoare, unde a ocupat, in al treilea trimestru calendaristic, prima pozitie, cu o cota de 28%, in crestere cu 18 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului precedent.
Videoproiectoarele genereaza 25% din totalul afacerilor Epson Romania, iar compania apreciaza ca pe ansamblul anului 2008 cota de piata a fost de 20%.
Deocamdata, reprezentanta locala a grupului japonez nu a stabilit obiectivele financiare pentru anul curent.
"Este devreme sa facem previziuni pentru anul care tocmai a inceput in conditiile unei vizibile instabilitati economice. Piata de IT a inregistrat o stagnare inca din a doua jumatate a anului trecut si este posibil ca aceasta tendinta sa nu se redreseze in curand", a spus Decuseara.
Deprecierea monedei nationale poate aduce fluctuatii afacerilor companiei.
"In primul rand, rata de schimb afecteaza distribuitorii de echipamente, care se vad nevoiti sa mareasca preturile pentru a nu inregistra pierderi din cauza deprecierii monedei nationale. Implicit, daca vanzarile finale sunt afectate de costuri de tranzactionare suboptime, si afacerile Epson pot inregistra fluctuatii."
Epson este prezenta in Romania din 1993, prin parteneri, si a deschis un birou propriu in 2006.
Distribuitorii pe piata locala sunt MB Distribution, Tornado Sistems, Despec Romania si Agis Computer.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO