Business Hi-Tech

Afacerile Orange au ramas peste 1 miliard de euro

25.02.2010, 23:02 28

Orange, numarul unu pe piata locala telecom, a inregistrat in T42009 venituri de 255 mil. euro, in scadere cu 24% fata de anulprecedent, desi compania si-a majorat numarul de clienti pana laaproape 11 milioane. Rezultatele financiare au fost afectate derecesiune, reglementari si de scaderea tarifelor ca rezultat alcompetitiei de pe piata, spune Thierry Millet, CEO al OrangeRomania.

"Evolutia companiei este in conformitate cu planurile noastreintr-un an in care intreg mediul economic a resimtit acut efectelecrizei economice", a spus Millet.

La nivelul intregului an 2009, veniturile Orange Romania auscazut cu 19,4%, la 1,05 miliarde euro, de la 1,31 miliarde euro in2008. Seful Orange spune ca ultima parte a anului, cand compania aschimbat complet oferta de abonamente si a promovat agresivvanzarile de smartphone-uri, a jucat un rol decisiv in cresterea cu6% a bazei de clienti.

In ceea ce priveste evolutia profitului, Millet spune ca acestaa scazut in 2009 dupa castigul record de 438 mil. euro din 2008 -cel mai bun an al Orange pe piata locala. "Ne-am mentinut niveluleficientei, dar profitul a fost afectat de scaderea veniturilor", aspus seful Orange fara a oferi alte detalii.

Piata locala telecom a scazut anul trecut cu aproape 20%,potrivit estimarilor publicate de autoritatea de reglementare incomunicatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO