Business Hi-Tech

Alfa Software şi-a crescut profitul net cu 44% în 2023, la peste 6,6 mil. lei

Cristian Gabriel Pavel, acţionar şi CEO al Alfa Software

Cristian Gabriel Pavel, acţionar şi CEO al Alfa Software

Autor: Ioana Nita

19.04.2024, 00:04 124

Compania locală Alfa Software, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software de business, a avut anul trecut un profit net de peste 6,6 milioane lei (1,3 mil. euro), în creştere cu 44% faţă de 2022, în timp ce cifra de afaceri a înregistrat un avans de 31%, până la aproape 18 milioane lei (3,6 mil. euro), conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe. 

Creşterea businessului a fost generată de nevoia tot mai mare de digitalizare a companiilor la nivelul tuturor industriilor. Alfa Software furnizează un sistem informatic propriu de tip ERP (Enterprise Resource Planning) pentru gestiunea activităţii din cadrul unei companii care activează în industrii precum producţie, construcţii, transporturi, reciclare, retail, servicii, utilităţi şi agricultură. 

Compania a câştigat anul trecut peste 50 de clienţi noi, aceştia solicitând cu precădere soluţii de automatizare a diferitelor procese şi activităţi din organizaţie. În total, Alfa Software are un portofoliu de peste 600 de clienţi, printre care se numără Cemacon, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, Pehart Grup, Remat Holding, Remat Braşov şi RematInvest. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO