Business Hi-Tech

Altex investeste 20 de milioane de euro in extinderea retelei in acest an

Altex investeste 20 de milioane de euro in extinderea retelei in acest an

Adrian Urda, director operational Altex

02.08.2007, 19:04 85

Altex, cel mai mare lant de retail cu produse electronice, electrocasnice si IT&C, va investi in acest an circa 20 de mil. euro in extinderea retelei, banii provenind atat din fonduri proprii, cat si din imprumuturi, a declarat Adrian Urda, director operational al Altex.
Extinderea retelei Altex din acest an va consta in deschiderea a cel putin cinci magazine cu suprafete de peste 2.000 de metri patrati Media Galaxy, precum si doua magazine sub marca Altex Megastore.
"Anul acesta vom mai deschide cel putin cinci Media Galaxy, dintre care doua la Cluj-Napoca si Iasi, precum si doua magazine Altex Megastore, dintre care unul va fi situat la Ploiesti. Bugetul alocat de companie pentru extinderea din acest an este de 20 mil. euro, cuprinde si magazinele deja deschise la Galati, Satu Mare si Craiova", a spus Urda.
Reteaua de magazine a grupului Altex cuprinde, in prezent, 14 magazine de mari dimensiuni Media Galaxy si 80 de magazine Altex si Altex Megastore. Altex si-a propus pentru anul viitor deschiderea altor patru-cinci magazine, existand posibilitatea patrunderii pe piata din Bulgaria.
"Vrem sa ne extindem si in Bulgaria, insa nu am decis modalitatea prin care o vom face. Am putea dezvolta proiecte greendfield, dar si sa achizitionam o retea locala", a precizat directorul de operatiuni al Altex. Cel mai probabil, grupul ar putea intra pe piata bulgara cu lantul de magazine Media Galaxy, despre care oficialul Altex spune ca "este un brand pe care il putem exporta oricand in tarile vecine".
Totodata, Altex si-a propus reorganizarea magazinelor mici, de 50-60 de metri patrati, prin redeschiderea lor sub marca Altex Digital, care sa comercializeze aparate foto-video si aparatura GSM. In prezent, exista trei astfel de unitati.
Pentru acest an, Altex vizeaza o cifra de afaceri de aproximativ 280 mil. euro, asemanatoare celei din 2005, de 275 mil. euro, si mentinerea cotei de piata pe segmentul de retail cu produse electronice, electrocasnice si IT&C, de 25-26%.
Compania a redeschis miercuri magazinul Media Galaxy din centrul comercial Bucuresti Mall, situat in cartierul Vitan, in urma unei investitii de 200.000 de euro. Reorganizarea unitatii comerciale a presuspus extinderea categoriilor de produse IT, telefonie mobila, televizoare cu plasma si LCD, aparate foto si video, precum si restrangerea spatiului alocat produselor electrocasnice.
"Redeschiderea a tinut cont si de locatia in care se afla magazinul, deoarece clientii centrelor comerciale cumpara mai degraba produse multimedia decat aragazuri sau frigidere", a spus Urda.
Magazinul din cartierul Vitan a fost prima unitate deschisa in cadrul retelei Media Galaxy. Unitatea are o suprafata de 2.200 de metri patrati si o gama de 13.000 de produse. Luna trecuta, Domo, principalul competitor al Altex de pe piata locala, a fost preluat in proportie de 75% de fondul britanic de investitii Equest Investsments Balkans, prin subsidiara sa, Lynx Property.
Fondul britanic a realizat investitii importante in cadrul lantului bulgar de magazine Technomarket si Technomobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO