Business Hi-Tech

AMD revine in profit

23.01.2004, 00:00 25

Producatorul de cipuri Advanced Micro Devices (AMD), principalul concurent al Intel, a reusit sa depaseasca si cele mai optimiste previziuni ale analistilor pe ultimul trimestru din 2003, insa cifrele raman la un nivel modest.
AMD a raportat un profit net de 43 de milioane de dolari pe ultimele trei luni ale anului trecut, cam de trei ori mai mari decat se anticipase, reusind sa revina in profit dupa o perioada dificila. In 2002, pe aceeasi perioada, AMD avea pierderi de 854 de milioane de dolari. Incasarile companiei au sarit cu 76% fata de trimestrul patru al anului precedent, ajungand la 1,2 miliarde de dolari. Chiar si fata de trimestrul trei al 2003 cresterea este spectaculoasa - plus 26%.
Rezultatele foarte bune au fost motivate de vanzarile puternice pe final de an al echipamentelor dotate cu procesoare AMD. Succesul cel mai mare l-au avut memoriile flash produse de AMD, ale caror vanzari au crescut cu 161% spun oficialii companiei. Dupa anuntarea rezultatelor, oficialii AMD au tinut sa sublinieze faptul ca pe trimestrul intai al 2004 incasarile vor fi cu siguranta mai mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO