Business Hi-Tech

Anca Podoleanu pleaca din Vodafone, dupa aproape trei ani de mandat in HR

Anca Podoleanu pleaca din Vodafone, dupa aproape trei ani de mandat in HR

Inainte de a veni la Vodafone, Anca Podoleanu a lucrat timp de sapte ani in cadrul QAB (Pepsi Americas Romania)

18.01.2009, 17:50 389

Anca Podoleanu, 41 de ani, care a ocupat timp de mai bine de doi ani si jumatate pozitia de director de resurse umane in cadrul operatorului de telefonie mobila Vodafone, va parasi compania de la inceputul lunii februarie.

Reprezentantii Vodafone au confirmat informatia si au precizat ca vor demara un proces de recrutare pentru ocuparea pozitiei de director de HR care ramane vacanta la sfarsitul acestei luni.
Contactata de ZF, Podoleanu a spus ca intentioneaza sa isi deschida un business propriu. "Este o miscare profesionala fireasca. Imi voi deschide propria firma de consultanta in resurse umane", a spus ea, fara a oferi detalii suplimentare.
Podoleanu este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de resurse umane de pe piata. Inainte de a veni la Vodafone, a fost timp de aproape sapte ani director de resurse umane la Quadrant-Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul local al produselor PepsiCo., actualul Pepsi Americas Romania. Anterior, a mai lucrat in consultanta timp de aproape patru ani, alaturi de companiile Choice Consulting si Gemini Consulting. A absolvit un MBA la University of Ottawa din Canada si in intervalul 1994-1995 a fost director al programului de MBA Romano-Canadian. A absolvit Facultatea de Cibernetica din cadrul Academiei de Studii Economice in 1989. La conducerea Vodafone, Podoleanu a inlocuit-o pe Valeria Mihaiescu, care, dupa sapte ani cat a fost vice president, people and general administration, a plecat sa coordoneze activitatile de resurse umane ale companiei de consultanta Deloitte in Balcani.
La nivel de top management in resurse umane in companii mari de pe piata, salariile variaza intre 4.000 si 10.000 de euro.
Podoleanu a venit la Vodafone in 2006, in contextul in care au avut loc mai multe schimbari in echipa de management de resurse umane, alti trei manageri de HR parasind compania in acea perioada. Printre acestia s-a numarat si Simona Popovici, manager de dezvoltare organizationala, care s-a indreptat catre Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC), unde ocupa in prezent functia de country HR manager.
Vodafone, al doilea jucator de pe piata locala de telefonie mobila, a inregistrat in primul semestru al anului fiscal 2008/2009 incheiat pe 30 septembrie anul trecut o crestere de 7,7% a veniturilor totale, la un curs valutar constant, pana la 615 mil. euro, pe fondul majorarii bazei de clienti cu 11%.
De la 2.100 de angajati cati avea in septembrie 2006, operatorul de telefonie mobila a ajuns la 3.200 de angajati in 2008. Podoleanu declara intr-un interviu acordat ZF in toamna anului trecut ca numarul angajatilor Vodafone urma sa ramana constant pana la inceputul lui 2009.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO