Business Hi-Tech

ANOFM intermediază 20 de joburi de dezvoltatori software pentru Franţa pe salarii de 35.000 euro brut/an

ANOFM intermediază 20 de joburi de dezvoltatori software pentru Franţa pe salarii de 35.000 euro brut/an

Autor: Adelina Mihai

07.02.2012, 00:07 1378

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat ieri că organizează un concurs prin care vrea să selecteze 20 de dezvoltatori software seniori, care urmează să fie angajaţi în companiile franceze ca urmare a unui parteneriat între guvernul român şi cel francez.

Candidaţii trebuie să cunoască limba franceză şi să fie specializaţi în tehnologiile WEB PHP şi Java.

"Solicitanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 28-35 de ani, cunoştinţe bune şi foarte bune de limba franceză şi o experienţă profesională de 4-5 ani. Salariul oferit este de 25.000-35.000 euro brut pe an (între 2.000 şi 3.000 de euro brut/lună - n. red.)", se arată în comunicatul ANOFM, instituţia care gestionează bugetele alocate de stat pentru şomaj şi care organizează cursuri de consiliere şi formare profesională pentru şomeri. Angajarea se face cu contracte pe durată nedeterminată, cu o perioadă de probă de două luni, care poate fi prelungită cu încă două luni.

La un salariu brut cuprins între 2.000 şi 3.000 de euro brut pe lună, taxele aferente pe care trebuie să le plătească un angajat în Fran­ţa sunt impozitul pe venit (30% din salariul brut) şi contribuţiile sociale (31,7%).

Cu alte cuvinte, salariul net pe care l-ar obţine românii care vor să se angajeze ca dezvoltatori de soft­ware pe o poziţie de senior în Franţa ar fi cuprinse între 760 şi 1.200 de euro, mult mai mici decât în România.

"Un dezvoltator software cu o experienţă de peste 5 ani în domeniu câştigă un salariu care începe de la minim 1.500 de euro net pe lună", spune Oana Datki, country manager al Consulteam, partenerul pe piaţa locală al gigantului cu activităţi în resurse umane Mercer, care realizează anual un studiu salarial pe piaţa locală.

Timpul de lucru pentru joburile oferite românilor în urma acordului încheiat între guvernul României şi guvernul francez privind schimbul de stagiari este de 39 de ore pe săp­tămână.

După ce trec de selecţia organizată de ANOFM, candidaţii admişi vor susţine un interviu cu angajatorul sau cu un reprezentant al Oficiului Francez pentru Imigrare şi Integrare.

"Solicitanţii care la finalul selecţiei vor fi declaraţi admişi vor lucra într-o companie de profil din Franţa şi vor primi pe lângă salariu, tichete de transport şi 4 euro pe zi pentru masă. Cazarea şi transportul în Franţa vor fi suportate de solicitant, dar angajatorul poate acorda sprijin în identificarea unei cazări corespunzătoare", a precizat Rodica Elvira Andronescu, preşedintele ANOFM.

Companiile din sectorul IT de pe piaţa locală - printre care se află IBM, Xerox, Oracle, Microsoft, Genpact, Endava, Adobe sau HP - au active peste 1.500 de anun­ţuri de angajare pentru români pe site-urile proprii în această lună, potrivit unor date centralizate de ZF.

Un programator juni­or primeşte un salariu cuprins între 500 şi 800 de euro net/lună, iar un senior ajunge până la 1.500 - 1.800 de euro net/ lună, potrivit datelor furnizate de recruiteri. Salariile din IT au crescut cu 54% de la începutul crizei, salariul mediu net în acest sector ajungând la 870 de euro net, fiind de peste 2,5 ori mai mari decât media pe economie.

Angajatorii din IT au creat aproape 7.000 de joburi în ultimii patru ani, numărul de specialişti în acest domeniu ajungând la peste 28.000 (în creştere cu 30% faţă de 2008).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO