Business Hi-Tech

Apple a vândut 1 milion de iPad-uri 2 în weekendul lansării. Magazine online din România promit livrări în 17 zile

Apple a vândut 1 milion de iPad-uri 2 în weekendul lansării. Magazine online din România promit livrări în 17 zile

Autor: Ştefan Vrabie

14.03.2011, 15:07 93

Analiştii se aşteaptă ca Apple să fi vândutaproape un milion de tablete iPad 2 în weekendulsău de debut, semnificativ mai mult decât prima tabletăiPad care a fost pusă în vânzare anul trecut înaprilie, scrie agenţia de ştiri Reuters.

"Nu am fi surprinşi să vedem că Apple a vândutaproape un milion de tablete iPad 2 în weekend-ulde debut", a afirmat Scott Sutherland, analist în cadrul firmei deinvestiţii Wedbush Securities. Best Buy a declarat vineri, că maimulte magazine ale sale au rămas fără tablete în primele 10 minute.Analistul Trip Chowdhry de la Global Equities Research a estimat căApple a vândut de trei ori mai multe iPad-uri 2 înprimele două zile, în comparaţie cu prima versiune. Cei mai mulţianalişti au estimat până acum ca vanzările vor fi undeva între350.00 şi 400.000 de tablete în primele zile.

Cum arată profilul cumpărătorilor de iPad 2? 50%dintre ei sunt au deja prima variantă a iPad, aproape 40% cumpărăiPad pentru prima dată, şi aproape toţi deţin celpuţin un produs Apple, a spus Chowdhry.

iPad 2 ar trebui să ajungă în Europa din datade 25 martie, potrivit anunţurilor oficiale aleApple, astfel că unele magazine locale online auînceput deja să listeze în ofertă iPad 2.

Magazinul online pcgarage.ro a pus în ofertădeja iPad 2, la preţuri care încep de la 2.500 de lei pentru iPad 2cu capacitatea de 16 GB şi conectare la internet prin WiFi.Gadgetul apare în ofertă şi la magazinul online koyos.ro, lapreţuri pornind de la 2.193 lei pentru varianta de 16 GB. Magazinulnu precizează data de livrare.

eMag, cel mai mare retailer online din România,nu listează momentan în ofertă iPad 2.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO