Business Hi-Tech

Apple a vandut 70.000 de iPhone in Germania

28.01.2008, 18:15 11

Operatorul german de telecomunicatii Deutsche Telekom a anuntat la finele saptamanii trecute ca a vandut 70.000 de telefoane iPhone in cele 11 saptamani de la lansarea acestora in Germania, respectiv 9 noiembrie, scrie presa internationala.
T-Mobile, divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom, a incheiat in toamna anului trecut un contract de exclusivitate cu Apple, producatorul smart phone-urilor iPhone. Inspirate de succesul playerelor de muzica digitala iPod, telefoanele iPhone ofera posibilitatea de a rula fisiere audio si video, citi texte, efectua apeluri si naviga pe internet prin intermediul conexiunii wireless, beneficiind si de un ecran tactil de 3,5 inci.
"iPhone este de departe cel mai bine vandut telefon multimedia din portofoliul T-Mobile", a afirmat Philipp Humm, managing director al diviziei T-Mobile din Germania.
De asemenea, Rene Oberman, directorul executiv al T-Mobile, a apreciat vanzarile din primele saptamani drept "un inceput bun", avand in vedere ca peste jumatate din cumparatorii de iPhone sunt clienti noi ai operatorului.
Pe de alta parte, van-zarile iPhone din Mare Britanie, tara in care operatorul mobil O2 detine exclusivitatea, s-au situat sub asteptari. Imediat dupa lansarea iPhone din 9 noiembrie, reprezentantii estimau ca vor vinde 200.000 de telefoane in primele doua luni, dar persoane familiare situatiei au indicat ca volumul vanzarilor nu depaseste 190.000 de unitati in primele opt saptamani.
Totodata, reprezentantii France Telecom, companie care a obtinut drepturile exclusive de comercializare a iPhone prin divizia sa Orange, a anutat pe 10 ianurie ca a vandut peste 70.000 de unitati de la data lansarii acestora, respectiv 28 noiembrie.
AT&T, singurul operator telecom din Statele Unite care comercializeaza iPhone, a anuntat tot saptamana trecuta ca a vandut pana la finele anului 2007 "exact sau cu putin sub doua milioane" de unitati. "Am inregistrat vanzari foarte puternice in octombrie si noiembrie si aproape ni le-am dublat pe cele din luna decembrie", a precizat Rick Lindner, directorul financiar al AT&T, citat de presa internationala.
Potrivit oficialilor Apple, compania a vandut de la lansarea acestora in Statele Unite din luna iunie aproximativ patru milioane de smart phone-uri iPhone. Compania americana vizeaza pentru acest an vanzari de 10 milioane de unitati la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO