Business Hi-Tech

Apple nu face fata cererii de iPad: un milion de unitati vandute in mai putin de o luna

04.05.2010, 00:00 30

Apple, producatorul telefoanelor iPhone, a vandut un milion deiPad-uri, cel mai recent gadget al companiei, in mai putin de oluna de la lansare, au anuntat reprezentantii gigantuluiamerican.

"Un milion de iPad-uri in 28 de zile, asta inseamna jumatate dincele 74 de zile cat ne-a luat sa atingem aceasta cifra pentruiPhone. Cererea continua sa depaseasca stocul, dar facem tot ce sepoate pentru a pune acest dispozitiv in mainile cat mai multorclienti", a declarat Steve Jobs, CEO-ul Apple.

Cifra de un milion a fost atinsa la sfarsitul saptamaniitrecute, dupa ce a fost lansata in Statele Unite varianta 3G aiPad. Analistii estimeaza ca numai in prima zi de lansare s-auvandut peste 300.000 de unitati. Cei care au facut studiul audeclarat ca la 49 din 50 de magazine la care au sunat s-au vandutdin prima zi toate exemplarele de iPad 3G. Preturile acestei ultimevariante incep de la 629 de dolari si ajung la 829 de dolari, infunctie de capacitatea de stocare a dispozitivului. Conexiunea lainternet va fi furnizata de operatorul telecom AT&T, pentru29,9 de dolari pe luna pentru acces nelimitat. iPad 3G va fi pus invanzare si pe celelalte piete din lume pana la sfarsitul lunii.

Prima varianta a iPad, care are numai Wi-Fi, s-a vandut tot in300.000 de exemplare in prima zi de vanzare in Statele Unite, pe 3aprilie. Aceasta costa intre 499 si 699 de dolari. In mai putin deo saptamana de la lansare, numai in Statele Unite au fost vandute500.00 de unitati. Dispozitivul se gaseste in prezent si pecelelalte piete din lume.

iPad-ul cantareste aproximativ 0,7 kg si are un ecran multitouch de 25 cm. Dispozitivul are o capacitate de stocare de 16, 32sau 64 GB si un procesor de 1 GHz, creat special pentru Apple.Bateria are o autonomie de pana la 10 ore. Aparatul are microfon,difuzoare incorporate, un jack de 3,5 mm pentru casti si conectorulstandard al Apple, prin care iPad poate fi conectat la un TV, ocamera foto sau alte accesorii.

Reprezentantii Apple au mai spus ca utilizatorii au descarcatpana in prezent peste 12 milioane de aplicatii din magazinul deaplicatii online al companiei si peste 1,5 milioane de cartielectronice. Exista peste 5.000 de aplicatii noi create numaipentru iPad, pe langa cele 200.000 pentru iPhone si playereleportabile iPod.

In Romania, prima varianta a iPad a fost pusa in vanzare deeMAG, la preturi incepand de la 2.499 de lei (pentru cea de 16 GB)si de Pcfun.ro cu preturi de la 2.599 de lei (pentru aceeasivarianta).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO