Business Hi-Tech

Asesoft: afaceri de 40 mil. $ in primul semestru

Asesoft: afaceri de 40 mil. $ in primul semestru

Iulian Stanciu, director general si actionar al Asesoft Distribution

11.09.2007, 19:27 19

Compania de distributie de IT Asesoft Distribution, membra a grupului Asesoft, a inregistrat in primele sase luni ale acestui an afaceri in crestere cu 51% fata de perioada similara din 2006, la 40,3 mil. $ (30 mil. euro).
"Am crescut peste prognozele noastre si anul acesta, dupa ce am avut o crestere similara si anul trecut", a declarat Iulian Stanciu, director general si actionar al Asesoft Distribution.
Distribuitorul IT si-a revizuit tinta de afaceri pentru 2007 la 110 mil. dolari (80,4 mil. euro), cu 15% mai mult fata de estimarile anuntate la inceputul anului, respectiv 95 de mil. dolari (70 mil. euro).
"Evolutia foarte buna din prima parte a anului ne face sa marim previziunile la nivelul intregului an, pana la o cifra de 110 mil. dolari, fata de 95 mil. dolari, cat ne-am propus in planul de afaceri initial", a precizat Stanciu.
Compania se asteapta in acest an la o scadere usoara a profitului la 3-4% din venituri. Conform Asesoft, marja medie de profit din piata de distributie IT se situeaza la 2-3%. Potrivit lui Stanciu, cresterea din primul semestru a fost peste ritmul de crestere al pietei, de 25-30%, pe fondul majorarii portofoliului de produse din stoc, dar si al rezultatelor inregistrate de principalii sai parteneri.
Oficialul Asesoft estimeaza ca piata de distributie hardware IT va continua sa creasca in 2008 cu un ritm de 20%. Principalul factor al cresterii va fi, conform lui Stanciu, cresterea investitiilor in IT realizate de companii.
Adaugarea de noi marci in portofoliu a adus companiei de distributie noi game de produse precum telefoanele mobile si mediile de stocare LG sau memorii Kingston.
Compania a inceput sa distribuie din acest an si produse BitDefender, Microsoft, Kingmax si Western Digital.
Asesoft Distribution si-a propus ca in acest an sa atinga pragul de 10 mil. euro din distributia de produse IT marca LG. Potrivit reprezentantilor LG, Asesoft detine o cota de 25-30% din volumul total de monitoare vandute de LG in Romania. Pentru acest an, filiala locala a producatorului sud-coreean de electronice vizeaza o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro, dupa ce in 2006 compania a raportat afaceri de 75 mil. de euro.
In primul semestru din 2007 LG Romania a inregistrat o crestere de peste 200% a vanzarilor pe segmentul monitoarelor LCD, comparativ cu perioada similara de anul trecut.
Asesoft este principalul distribuitor local al memoriilor Kingston, cu o cota de 30% atat pentru memoriile DRAM, cat si pentru cele de tip flash (carduri de memorie si USB) din portofoliul Kingston.
In primele 8 luni din acest an Kingston Technology a vandut in Romania circa 280.000 de memorii flash si 65.000 de module de memorie, a declarat Mihai Marcu, business development manager pentru Romania, Bulgaria si Moldova la Kingston Technology.
Compania si-a propus pentru acest an majorarea cu 150% a veniturilor, la 11-12 mil. dolari (8-8,7 mil. euro) si atingerea unei cote de piata de 10% pentru modulele de memorie de tip DRAM.
Marcu a estimat ca in acest an piata se va situa la circa 1 mil. de unitati de module de memorii, din care Kingston se asteapta sa vanda 110.000 de unitati, asigurandu-si o cota de piata de peste 10%.
Cei mai mari jucatori de pe piata locala de distributie IT sunt Tornado Sistems, Omnilogic si Scop Computers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO