Business Hi-Tech

Asesoft Distribution şi-a mărit afacerile cu 50% în primul semestru, la 78,5 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu

09.08.2011, 14:54 291

Asesoft Distribution, unul dintre cei maimari distribuitori IT&C din România, şi-a mărit cu 50%afacerile în primul semestru al acestui an la 78,5 milioane euro,în linie cu obiectivele companiei, care vizează până la finalulanului o cifră de afaceri de 165 milioane euro.


Piaţa de distribuţie a crescut ca urmare a evoluţiei generale însectorul IT, unde anul acesta s-a înregistrat prima creştere dinultimii doi ani, cu un procent de 15%. "În semestrul întâi, amobservat un optimism crescut la nivelul pieţei, motivat de primelecreşteri ale vânzărilor din ultimii doi ani. În cazul AsesoftDistribution, s-au văzut rezultatele eforturilor depuse în 2010,concretizate în parteneriate noi cu clienţi şi furnizori importanţişi un portofoliu diversificat de produse", a declarat RăzvanZiemba, directorul general Asesoft Distribution.


"Laptopurile au fost principalul declanşator al evoluţiilorpozitive în industria IT locală, atât ca urmare a ratei scăzute depenetrare a acestui tip de produse în România, cât şi datoritătendinţei de înlocuire a sistemelor vechi. Pe o piaţa acalculatoarelor portabile care a înregistrat un avans cu 25% faţăde perioada similară din 2010, vânzările Asesoft Distribution aucrescut de trei ori, de la 18.000 unităţi în semestrul unu 2010, lapeste 55.000 în aceeaşi perioadă din 2011, fiind principalul motoral creşterii din această perioadă", potrivit datelor furnizate deoficialii Asesoft.

"Al doilea motor al creşterii îlreprezintă dezvoltarea portofoliului de soluţii şi parteneriatelorcu integratorii de sisteme. In semestrul unu din 2011, pondereavânzărilor către integratori s-a dublat pana la 12%, estimareafiind ca la sfârşitul anului aceasta să crească până la nivelul de20%".


Şeful Asesoft estimează că tendinţa de creştere a pieţei se vamenţine şi în al doilea semestru al acestui an. "În a doua jumătatea anului ne aşteptăm ca piaţa de distribuţie IT să îşi menţinătendinţa de creştere cu cel puţin 10%. Sectorul companiilor mici şimijlocii va fi un vector important de creştere pentru întreagapiaţă, pe care ne propunem să-l susţinem prin facilitarea accesuluiintegratorilor la o soluţie de finanţare oferită de Grenkeleasing,unul dintre cei mai importanţi specialişti în finanţarea sectoruluiIT", a declarat Răzvan Ziemba.

Asesoft Distribution face parte, alături deeMAG şi Flanco, din grupul de firme controlat de omul de afaceriIulian Stanciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO