Business Hi-Tech

Atlas Telecom: firma are datorii de 70 mil. euro, patronul Pompiliu Tripa - maşini de lux de 1 mil. euro. Ce spune administratorul judiciar

Administratorul judiciar al Atlas Telecom: luptăm să apărăm averea firmei. Patronul Pompiliu Tripa, renumit pentru colecţia de maşini scumpe

Autor: Adrian Seceleanu

08.06.2011, 10:39 5169

Global Money Recovery (GMR),administratorul judiciar al Atlas Telecom Network - operator intratîn insolvenţă după ce a acumulat datorii de 70 de milioane de euro- se luptă să aducă cheltuielile companiei la nivelul veniturilorşi să reia serviciile de comunicaţii furnizate în Cluj, una dintrepieţele cheie, a declarat pentru ZF Horia Cristian Ţiril, avocat laGMR.

"Am renegociat mai multe contractede închiriere şi am încercat să aducem costurile la nivelulveniturilor. Suntem în negocieri şi pentru redeschiderea reţeleidin Cluj unde, spunem noi, aceasta a fost închisă abuziv prindeconectarea de la reţeaua electrică a unor echipamente. Ne luptămsă apărăm averea firmei. Reţeaua firmei are valoare dacăfuncţionează", a spus Horia Cristian Ţiril.

El spune că în acest moment GlobalMoney Recovery nu exclude nicio variantă în ce priveşte viitorulAtlas Telecom. "Nu excludem deocamdată nicio variantă, nici oeventuală vânzare, nici o reorganizare. Dar momentan nu avem niciodiscuţie de vânzare".

Potrivit datelor din raportuladministratorului Atlas Telecom Network a avut negocieri de vânzarecu Orange România, care au căzut pe fondul condiţiilor dure puse defrancezi.

Ţiril spune, pe de altă parte, căAtlas Telecom Network a pierdut clienţi rezidenţiali pe fondulcompetiţiei dure cu operatorii care oferă pachete complete decomunicaţii şi televiziune, dar stă mult mai bine pe segmentulbusiness. "Compania are contracte cu mai multe bănci şi companiimari", a spus Ţiril. Printre ele se numără Nokia, UPC şi Cosmote,potrivit datelor din raportul administratoruluifinanciar.

Atlas Telecom Network este primacompanie care a intrat în Oradea în luptă cu Romtelecom petelefonie fixă în 2003, după liberalizarea pieţei. După lansare,baza de clienţi a companiei a crescut puternic până la aproximativ16.000 în 2006, însă ulterior operatorul nu a mai făcut faţăcompetiţiei cu jucători ca RCS&RDS sau UPC.

Compania are însă o reţea care înprezent numără 1.000 de kilometri de fibră optică şi alţi 2.500 dekilometri de infrastructură. Această infrastructură asigurăservicii Atlas Telecom în Sibiu, Timişoara, Arad, Oradea, SatuMare, Cluj şi Bucureşti, precum şi legăturile între aceste oraşe şieste în acest moment unul dintre principalele active. AfacerileAtlas Telecom Network au scăzut puternic în ultimii ani, de la 4,2mil. euro în 2008 la 1,9 mil. euro în 2009 şi 1,4 mil. euro în2010. Compania a avut pierderi de la înfiinţare până în prezent,potrivit administratorului judiciar.

Proprietarul Pompiliu Tripa, colecţionar demaşini de lux

Pompiliu Tripa, un român născut înOradea care a fost plecat în Statele Unite timp de mai mulţi ani şicare a revenit în anii '90 în ţară, este cunoscut în presa localănu pentru datoriile uriaşe ale firmei sale Atlas Telecom ci pentrupentru colecţia impresionantă de maşini de lux, cu o valoarecumulată de peste un milion de euro.

Tripa făcea de altfel încă din2005 senzaţie în presa locală cu primul Hummer blindat adus înţară. Potrivit presei locale el mai deţine un BMW X5, de 500 de caiputere, pe care a dat 195.000 de dolari, un Lamborghini Murcielago,precum şi un model Audi sport şi alte maşini de lux.

Patronul Atlas este şi cel care aadus în România băutura energizantă Playboy Energy Drinks.Evenimentul de lansare l-a adus pe Tripa şi în vizorul preseimondene. Motivul: imaginea băuturii Playboy a fost AdelinaPestriţu, o persoană aflată în mod constant pe prima pagină aziarelor cu profil monden.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO