Business Hi-Tech

Autodesk: Romania creste cel mai rapid pe soft-uri de constructii si infrastructura

Autodesk: Romania creste cel mai rapid pe soft-uri de constructii si infrastructura

David Palas, country sales manager al Autodesk in regiune: Noile versiuni ale aplicatiilor vor contribui la atingerea obiectivelor financiare ale companiei

31.03.2008, 19:45 181

"Romania este regiunea cu cea mai mare rata de crestere comparativ cu restul regiunii CHS (care include Europa de Est, Rusia, statele CIS - n. red.)", a declarat pentru ZF Daniel Mika, directorul de vanzari al diviziei GIS din cadrul Autodesk. "Anul trecut aproape ne-am dublat afacerile pe acest sector si ne propunem un ritm de crestere anual de cel putin 50%", a adaugat Mika, fara a oferi insa cifre exacte.
Reprezentantul companiei a precizat ca principalii factori care au contribuit la avansul afacerilor diviziei GIS au fost aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si dezvoltarea rapida a sectorului de infrastructura.
Potrivit lui Mika, Autodesk vizeaza in special companiile de utilitati si are deja in derulare cateva proiecte. El nu a dorit sa dezvaluie numele clientilor, insa a precizat ca Autodesk are in prezent o retea de cinci parteneri care distribuie solutiile sale si cauta noi companii cu care sa incheie contracte de distributie. "Suntem interesati de companii multivalente, care sa nu fie axate numai pe solutii CAD sau numai pe aplicatii grafice. De aceea, am incheiat recent un parteneriat cu S&T Romania, cu care lucram deja la un proiect", a spus Mika. S&T Romania este filiala locala a unuia dintre cei mai importanti furnizori de servicii IT din Europa Centrala si de Est.
Autodesk comercializeaza in prezent pe piata locala aplicatiile Map 3D si Map Guide Enterprise, care permit crearea, managementul si distributia datelor spatiale. Map 3D imbina domeniile CAD (proiectare asistata pe computer) si GIS, fiind interoperabil cu aplicatia AutoCAD.
Compania a introdus de curand pe piata locala si suita integrata Topobase, care ofera instrumente pentru designul si managementul infrastructurii unui oras.
"In urmatoarele luni vom vedea prima implementare Topobase in Romania", a mai spus Mika.
Reprezentantul Autodesk se asteapta ca aceasta solutie integrata sa devina in urmatorii doi ani cel mai important factor de crestere al afacerilor diviziei in Romania. "Veniturile aduse de catre Topobase cresc rapid si in regiunea CHS, unde avem doar noua parteneri autorizati", a precizat Mika.
Topobase, care este bazata si pe software Oracle, va contribui la dezvoltarea conceptului de "oras digital", care a reprezentat una din temele principale ale conferintei Autodesk Local Press Day, organizata de catre companie pe 28 martie in orasul Visegrad din Ungaria.
In cadrul evenimentului, Autodesk a anuntat si noi versiuni ale principalelor aplicatii din portofoliul sau, inclusiv AutoCAD 2009, 3D Studio Max 9 (una dintre cele mai utilizate soft-uri de creatie pentru dezvoltarea jocurilor video) si noua solutie 3ds Max Design 2009, destinata arhitectilor si designerilor.
David Palas, country sales manager al Autodesk EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Asia), a declarat ca noile aplicatii vor contribui la atingerea obiectivelor financiare ale companiei in Romania.
Potrivit informatiilor furnizate anterior de catre reprezentantul Autodesk, vanzarile companiei in Romania ar putea atinge 2,55 mil. euro anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO