Business Hi-Tech

Bitdefender si Gecad deschid birouri in Silicon Valley

03.10.2007, 18:46 35

Gecad si Softwin, doua dintre cele mai mari grupuri romanesti exportatoare de produse de software, si-au deschis birouri in Mountain View, California - SUA localizat in Silicon Valley, cea mai mare aglomerare de companii din domeniul IT din lume, unde are sediul si Google.
Bitdefender, desprinsa recent ca si entitate juridica distincta din grupul Softwin, are acum un birou in care lucreaza 8 angajati, iar numarul lor va fi extins la 15-20 pana la sfarsitul anului viitor, au declarat oficialii companiei.
Mountain View devine centrul global de marketing al producatorului roman de solutii pentru securitatea datelor si este condus de Beau Roberts, fost director de marketing in cadrul companiei concurente Trend Micro.
"Prezenta in Silicon Valley este foarte importanta pentru o companie IT care aspira sa devina lider global. (...) De cand am deschis biroul in Mountain View, Bitdefender a reusit sa atraga angajati in pozitii cheie de la competitori ca Symantec, Trend Micro sau McAfee", a declarat Beau Roberts.
Gecad va investi la randul ei intre 500.000 si 1 milion de dolari in primul an de existenta al reprezentantei din SUA.
Biroul este condus de Gus Lignos, Vice President of USA Sales, care va stabili strategia de vanzari pentru Avangate, o platforma de comert electronic pentru distribuitori de produse software in regiune. "Centrul decizional si de dezvoltare ramane la Bucuresti, iar echipele tehnica, operationala si de vanzari de aici vor asigura tot sprijinul de care noua echipa din Mountain View are nevoie", a declarat Iuliana Butuc Cerchez, corporate affairs officer al Gecad Group.

Mai multe detalii despre planurile celor doi producatori de software puteti citi in Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO