Business Hi-Tech

Bonusuri la Google: 9 milioane dolari pentru patru directori

Bonusuri la Google: 9 milioane dolari pentru patru directori

Autor: Mediafax

13.03.2011, 16:51 30

Google a acordat prime de aproape nouă milioane de dolari pentrupatru dintre principalii directori ai companiei, în bazaperformanţelor acestora de anul trecut, însă directorul general,Eric Schmidt, nu a primit bonusuri, potrivit agenţieiMarketWatch.

Directorul financiar, Patrick Pichette, şi directorul deafaceri, Nikesh Arora, au primit prime de câte 2,7 milioane dedolari fiecare. Compania i-a dat vicepreşedintele pentru cercetareşi dezvoltare, Alan Eustace, un bonus de 1,8 milioane de dolari,iar vicepreşedintelui pentru managementul produselor, JonathanRosenberg, o primă de 1,7 milioane de dolari.

Cea mai mare sumă care poate fi plătită de Google caprimă unui singur director poate fi de 4,5 milioane dedolari.

Directorul general al companiei, Eric Schmidt, şi cofondatoriiacesteia Sergey Brin şi Larry Page nu au primit bonusuri, cu toatecă fiecare deţine participaţii importante la Google.

Veniturile gigantului de Internet au crescut de la 23,7 miliardede dolari în 2009 la 29,3 miliarde de dolari anul trecut. Profitula avansat de la 20,41 de dolari pe acţiune la 26,31 de dolari peacţiune.

Google a anunţat recent că va lansa anul acesta un program amplude angajări, intenţionând să aducă în cadrul companiei un numărrecord de salariaţi noi. Citiţi mai mult despre bonusurile de la Google pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO