Business Hi-Tech

Ce face un hacker de 20 de ani după ce e eliberat din închisoare

Ce face un hacker de 20 de ani după ce e eliberat din...

Autor: Octavian Calei

30.06.2013, 14:48 2454

Jake Davis, un hacker englez în vârstă de 20 de ani, arestat pe 27 iulie 2011 într-o acţiune a poliţiei de destructurare a unui grup de infractori electronici, a fost eliberat din detenţie săptămâna trecută, fiindu-i limitate drepturile de utilizare a tehnologiei, scrie BBC.

„654 de zile de detenţie şi 37 de zile la Feltham. Urmează: alte 365 de zile de libertate condiţionată şi 1825 de zile de monitorizare intensă. Totuşi, liber!”, a scris Davis pe Twitter după ce a fost eliberat.

El fusese condamnat la 24 de luni, însă pedeapsa a fost redusă la 21 de luni pentru că a purtat o brăţară de urmărire electronică.

Davis nu are voie să ia contact cu niciun asociat al colectivului de hackeri din mişcarea Anonymous, să creeze fişiere criptate sau să îşi şteargă istoricul de navigare pe Internet.

Davis făcea parte din grupul de hackeri Lulz Security, unde activa sub porecla „Topiary”. LulzSec a revendicat câteva atacuri informatice de mare amploare, printre care compromiterea conturilor de utilizatori de pe site-ul Sony Pictures în 2011 şi atacul asupra site-ului CIA.

Tânărul a declarat că are de gând să lanseze un jurnal scris în timpul detenţiei şi să facă un film despre Internet.

Ultima postare a lui Davis înainte să fie arestat în iulie 2011 a fost „nu poţi să arestezi o idee”. Duminică, după ce a fost eliberat, el a scris:

„Poţi să arestezi o idee, poţi să închizi o idee, poţi să denaturezi o idee, poţi să distrugi o idee, dar tot nu poţi să îţi lingi cotul”.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO