Business Hi-Tech

Ce firme de IT&C au scos câteva sute de joburi la concurs

Ce firme de IT&C au scos câteva sute de joburi la concurs

Autor: Adelina Mihai

13.03.2012, 00:05 3299

Microsoft, Intel, Bitdefender, Ixia, Oracle, Infineon, Electronic Arts, TeamNet Collaborate, 1&1 Internet Development, Gameloft, StarStorage, Google, Ericsson, Huawei Technologies, Luxoft România, Accenture, Genpact sau HP sunt doar câteva din cele 90 de companii care susţin că vor scoate la concurs peste 3.000 de joburi pentru români.

Firmele din IT, telecom, outsourcing vor scoate câteva sute de joburi la concurs în această primăvară, aceştia fiind cei mai dinamici angajatori care vor participa la târgul de cariere Angajatori de Top, organizat în Bucureşti pe 30-31 martie. Spre exemplu, furnizorul indian de servicii de tip business process outsourcing Wipro Technologies va angaja 100 de oameni până la sfâşitul verii. "Majoritatea poziţiilor sunt de ingineri pentru procese de suport tehnic sau helpdesk. De asemenea, avem mai multe oportunităţi pentru absolvenţii de studii economice. În ambele cazuri, o a doua limbă străină vorbită la un nivel avansat constituie un avantaj", a spus Oana Popa, recruitment lead în cadrul Wipro Technologies. Compania cau­tă, în special, vorbitori de germană, italiană, portugheză, spaniolă, olandeză, franceză, suedeză sau rusă.

Cei care vor să-şi găsească un loc de muncă în cadrul acestui târg de cariere pot lucra în departamentele de contabilitate, resurse umane, suport tehnic, IT, dezvoltare şi mentenanţă software, logistică, vânzări şi relaţii cu clienţii, acestea având cele mai multe joburi vacante.

Şi compania românească Bitdefender, unul dintre cei mai importanţi producători de soluţii antivirus, caută 40 de candidaţi care să acopere poziţiile deschise în echipele tehnice, care să ofere servicii de suport pentru client, online, comunicare. "Pe lângă specialişti, căutăm şi tineri pentru stagii de pregătire, studenţi din facultăţile de profil IT&C, care pe o perioadă de 3 luni vor putea să ia contact cu modul de lucru dintr-o companie precum şi cu tehnologiile dezvoltate în Bitdefender", a spus Cristina Vişan, HR Generalist, Bitdefender.

De pe băncile facultăţilor locale ies anual 3.000 - 3.500 de absolvenţi cu profil IT, iar o parte dintre aceştia reuţesc să obţină salarii cuprinse între 500 şi 800 de euro net pentru funcţia de programator junior. Însă un programator senior poate primi un salariu de până la 1.500- 1.800 de euro net pe lună într-o firmă cu profil IT.

Şi firma de software 1&1 Internet Development va scoate 30 de poziţii la concurs în cadrul acestui târg de joburi, dintre care jumătate sunt mid-level, 30% entry level, iar restul senior.

ãDepartamentele de Software Development, Quality Assurance, Project Management, User Experience, Product Development, sunt cele pentru care căutăm personal", a spus Wolfgang Gunne, directorul general al companiei.

Printre companiile care şi-au anunţat participarea la târgul de cariere se mai numără Michelin, Grup Renault România, Tenaris Silcotub, BCR, BRD, Ernst&Young, Bearing Point, Deloitte, Coca-Cola HBC Romania, Sandoz, Prisum sau Mega Image.

Ediţia din această primăvară a "Angajatori de Top" se va desfăşura în perioada 30 -31 martie, la Sala Palatului din Bucureşti. Evenimentul este organizat de firma de recrutare Catalyst Solutions.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO