Business Hi-Tech

Citigroup: vanzarile globale de telefoane mobile vor creste cu 7%

08.11.2006, 18:34 19

Vanzarile de telefoane mobile la nivel mondial vor inregistra o crestere de 7%, la 1,04 miliarde de unitati, in 2007, fata de anul trecut, conform Citigroup Global Markets.
Aceasta se va datora cresterii cu 14% a vanzarilor de telefoane mobile in Asia, ca urmare a extinderii pietelor de specialitate din India si China, au declarat surse din interiorul grupului, citate de Bloomberg.
Vanzarile din India sunt asteptate sa creasca cu 26% in 2007, in timp ce in China, piata poate creste cu 24 de procente, la 121 de milioane de unitati. Numarul noilor abonatilor din sudul Asiei va atinge 8 milioane pe luna, fata de 6 milioane, raportati in prezent. Totodata, India a raportat conectarea a 30,7 milioane de noi abonati in ultimul trimestru, incheiat la 30 septembrie, inregistrand in total 129,5 milioane de utilizatori de abonamente. Conform Citigroup, China va raporta pentru acest an un numar de 60-70 de milioane de abonati la serviciile de telefonie mobila. China reprezinta piata cu cel mai mare numar de utilizatori, totalizand la sfarsitul lunii septembrie 443,2 milioane de abonati la serviciile de telefonie mobila.
Pentru anul in curs, Citigroup a crescut estimarile privind vanzarile de dispozitive portabile de telecomunicatii la 968 de milioane de unitati, fata de 958 de milioane anuntate initial. Grupul si-a motivat modificarea estimarilor "ca urmare a numarului mare, peste asteptari, al abonatilor din zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa - n.r.) si America Latina.
Din punct de vedere al companiei Samsung, al treilea mare producator de telefoane mobile din lume, piata telefoanelor mobile va creste cu 10 procente in urmatorul an.
"Vanzarile globale de handseturi sunt asteptate sa creasca la 970 de milioane multumita pietelor din zona BRIC (Brazilia, Rusia, India si China), iar in anul urmator ar putea atinge 1,07 miliarde de unitati", a declarat Lee Ki-tae, presedintele diviziei de telecomunicatii de la Samsung. Anterior, Samsung a estimat pentru acest an ca vanzarile globale de handseturi vor atinge 950 de milioane de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO