Business Hi-Tech

Cristian Munteanu, managing partner, Early Game Ventures: Noi suntem implicaţi şi în această perioadă în investiţii. Am semnat săptămâna trecută o investiţie, vom semna încă două în luna mai. Se vede în piaţă o încetinire a ritmului de tranzacţii, o frică a startup-urilor spre a veni spre investitori

Videoconferinţa ZF IT Generation

Cristian Munteanu, managing partner, Early Game Ventures:...

Autor: Ştefan Stan

29.04.2020, 10:24 178

Se vede în piaţă o încetinire a ritmului de tranzacţii, o frică a startup-urilor spre a veni spre investitori. S-a schimbat atitudinea, foarte mulţi fondatori evită în momentele de incertitudine maximă o discuţie cu investitorul, pentru că nu au un răspunsuri la întrebările ”câţi bani ridici” şi ”la cât evaluezi”. Probabil folosesc acest timp să se gândească, dacă e momentul oportun să facă un fund raising acum sau să amâne un an sau mai mult, a declarat Cristian Munteanu, managing partner, Early Game Ventures, în cadrul videoconferinţei ZF IT Generation. 

”Noi suntem implicaţi şi în această perioadă în investiţii. Am semnat saptamana trecuta o investiţie, vom semna una sapt viitoare şi încă două în luna mai. Ne asumăm nişte tranzacţii pe care le-am început cu ceva timp în urmă. Aceste companii vor fi bine capitalizate, pentru că vorbim de sute de mii de euro, nu au presiune de capital”, a spus Munteanu.   

 

Ce a mai declarat la ZF IT Generation

 

Cred că trecem printr-o etapă ciclică. Acest lucru nu e nou, s-a întâmplat şi în 2008-2009 în România.S-a produs o reevaluare a companiilor din piaţă. În 2008 s-a întâmplat ultima corecţie de acest gen în România pe piaţa de venutre capital. 

Noi constatăm o reducere a numărului de startup-uri care ne contactează în această perioadă, care este semnificativ mai scăzut. 

După o perioadă de ajustare probabil vom avea un val de startup-uri care vor veni spre noi. 

Noi încă de anul trecut am încetat să facem investiţii în startup-uri sensibile la criză, din cauză că ne temeam de o recesiune. Nu ştiam că urma să fie declanşată de o criză medicală.

Din punctul de vedere al poziţionării poziţionare, noi eram pregătiţi, am avut o strategie defensivă, probabil acum vom face trecerea spre o strategie agresivă. 

Cât priveşte selectarea asseturilor în care investim, noi avem o strategie solidă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO