Business Hi-Tech

Cum arată oferta de net "pentru mase" a Vodafone: 99 de euro, pachet prepay cu un smartphone cu Android 2.2 şi credit de 10 euro. Cu unele abonamente, mobilul e gratis

Cum arată oferta de net "pentru mase" a Vodafone: 99 de euro, pachet prepay cu un smartphone cu Android 2.2 şi credit de 10 euro. Cu unele abonamente, mobilul e gratis

Autor: Adrian Seceleanu

22.06.2011, 14:36 2896

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală detelefonie mobilă, a lansat pe piaţă un pachet care include unsmartphone cu un ecran touch capacitiv de 2,8 inchi şi platformasoftware Android 2.2 şi o cartelă prepay cu un credit iniţial de 10euro la tariful de 99 de euro, inclusiv TVA. Compania speră căaceastă ofertă - care include smartphone-ul sub brandul propriuVodafone Smart la tarife care variază între99 de euro - în pachetul prepay şi 0 euro împreună cu uneleabonamente - va convinge şi mai mulţi clienţi să renunţe latelefoanele obişnuite şi să treacă la un smartphone şi să cumpereastfel şi servicii de internet mobil.

Iñaki Berroeta, directorulexecutiv al Vodafone, declara recent, într-un interviupentru ZF că operatorul va lansa în perioada următoare mai multeoferte care să transforme serviciile de net mobil într-un produsaccesibil "pentru mase" şi nu doar pentru utilizatorii care îşi potpermite să achiziţioneze un iPhone sau ale mobilescumpe.

Vodafone Smart, telefon pentruoperator de compania chineză Huawei, are o cameră foto de 2 MP,ecran touchscreen capacitiv de 2,8", procesor Qualcomm de 528 MHzşi o memorie internă de 130 MB care poate fi extinsă cu carduri dememorie Micro-SD. Telefonul vine cu un card de 2 GBinclus.

Utilizatorii îşi vor puteapersonaliza carcasa telefonului, alegând fie unul dintre modeleledisponibile online, fie un design propriu, ce va fi imprimat în maimulte magazine Vodafone pe o carcasă suplimentară.

Telefonul este disponibil demiercuri în portofoliul Vodafone România şi poate fi achiziţionatîn magazinele Vodafone şi ale partenerilor, precum şi prinmagazinul online.

Atât noii utilizatori Vodafone,cât şi clienţii existenţi pot achiziţiona noul Vodafone Smart lapreţuri pornind de la 0 Euro, în funcţie de tipul de contract,încheiat pe o perioada de doi ani.

Smartphone-ul este disponibil laun preţ de 9 Euro (TVA inclus) împreună cu pachetul VodafoneComplet 500 şi extraopţiunea internet pe mobil 500 MB, pentru 14,56Euro / lună.

Cel mai ieftin abonament cu careclienţii Vodafone pot obţine gratuit telefonul Vodafone Smart esteVodafone Complet 1000 Internet pe mobil Plus, cu un tarif lunar de19.77 euro pe lună (TVA inclus). Abonamentul include 150 minutenaţionale, 1000 minute în reţea şi 500 MB trafic, lunar.

Utilizatorii serviciilor prepaidpot achiziţiona un pachet special, ce include telefonul VodafoneSmart, un SIM Cartela Vodafone şi o cartelă de reîncărcare cu 10Euro credit, pentru 99 Euro (TVA inclus).

Cu acest credit, utilizatorii potactiva extraopţiunea Smartphone, creată special pentru acesttelefon, şi care include 3.000 de minute şi SMS-uri în reţea, 75minute, SMS-uri naţionale şi apeluri internaţionale şi 250MB traficde date, pentru 7 Euro credit.

"Le oferim utilizatorilor noştriun smartphone Android sub brandul Vodafone care aduce unul dintrecele mai bune raporturi preţ-calitate de pe piaţa românească. NoulVodafone Smart a fost dezvoltat de Vodafone Group pentru a oferiacces facil la internetul pe mobil, atât pentru abonaţii cât şipentru utilizatorii serviciilor prepaid ce pătrund acum în lumeasmartphone-urilor. Telefonul oferă utilizatorilor conectivitateHSDPA, Bluetooth, WiFi şi un modul GPS", a declarat IulianaRebegea, Associate Director, Terminals, VodafoneRomânia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24