Business Hi-Tech

Danemarca decide să facă munca mai atractivă

Danemarca decide să facă munca mai atractivă

Autor: Catalina Apostoiu

30.08.2017, 00:00 380

Guvernul danez a propus o gamă largă de reduceri de taxe pentru toate categoriile de venituri, reducerea costurilor pentru economiile pentru pensie şi diminuarea taxelor în domeniul auto, scrie Bloomberg.

Coaliţia de centru-dreapta a premierului Lars Lokke Rasmussen vrea să reducă povara de taxe a ţării cu 23 miliarde de coroane (3,7 miliarde de dolari), măsurile propuse urmând a fi introduse treptat până în anul 2025. Administraţia a anunţat de asemenea că va ìmonitorizaî taxa corporate pentru a se asigura ca Danemarca îşi menţine competitivitatea în raport cu partenerii săi comerciali.

“Cu aceste propuneri vom soluţiona o serie de probleme concrete”, a declarat minsitrul danez de finanţe Kristian Jensen. “Sporim avantajele asociate muncii, facem munca suplimentară mai atractivă şi ne asigurăm că merită să economiseşti pentru pensie”. Creşerea accelerată a economiei daneze a împins şomajul în jos la numai 3,5%, generând temeri privitoare la potenţiale deficite de forţă de muncă. Populaţia în curs de îmbătrânire reprezintă de asemenea o problemă pentru visteria statului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO