Business Hi-Tech

Directorul de IT al Danone: Dacă nu sunt folosite la decizii, bazele de date nu au nicio valoare

Aurelian Sin, directorul IT al Danone pentru Europa de Sud-Est

Este ceva foarte diferit când te uiţi la datele de vânzări doar din sistemele tale. Este altceva însă dacă mixezi aceste date şi cu prezenţa la TV, cu cota de piaţă şi începi să le aduni, să le combini şi să te uiţi la date combinate. Atunci poţi să înţelegi cum ele se influenţează unele pe altele şi cum o promoţie poate să-ţi influenţeze vânzările.

Aurelian Sin, directorul IT al Danone pentru Europa de Sud-Est Este ceva foarte diferit când te uiţi la datele de vânzări doar din sistemele tale. Este altceva însă dacă mixezi aceste date şi cu prezenţa la TV, cu cota de piaţă şi începi să le aduni, să le combini şi să te uiţi la date combinate. Atunci poţi să înţelegi cum ele se influenţează unele pe altele şi cum o promoţie poate să-ţi influenţeze vânzările.

Autor: Adrian Seceleanu

26.09.2013, 00:08 322

Sistemele de IT şi comunicaţii au început să joace un rol din ce în ce mai mare în activitatea Danone România, care produce zilnic la Bucureşti 1,5 milioane de iaurturi, de la automatizarea unor activităţi până la monitorizarea producţiei, a stocurilor şi a livrărilor de produse, dar şi prin desenarea unui „tablou de comandă“ al businessului pentru echipa de top management, unde sunt analizate şi interpretate datele acumulate atât din interiorul cât şi din exteriorul companiei, a declarat într-un interviu pentru ZF Aurelian Sin, directorul IT pentru Europa de Sud-Est al grupului agroalimentar francez.

„Cred că în anul 2013 nu mai poţi să funcţionezi fără a avea un grad destul de mare de automatizare, iar companiile nu ar mai fi competitive dacă lucrurile s-ar face cu creion şi hârtie“, a spus Sin.

Sistemele IT&C ale Danone intervin în preluarea de date încă din momentul în care laptele este preluat de companie de la diferite ferme din România, iar ulterior ţin automatizat evidenţa utilizării materiei prime. „Din momentul în care laptele ajunge în fabrică, analizele sunt salvate în sistemul IT şi există o trasabilitate foarte exactă a cisternei, iar după aceea ştim la cine a fost livrat produsul final, pe ce raft a ajuns.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri