Business Hi-Tech

Divizia de incasari electronice a RTC, vanduta cu 15 mil. euro

17.05.2007, 18:52 25

Compania britanica PayPoint a achizitionat integral, pentru 15,5 mil. de euro, firma Pay Store SRL, divizia de distributie a cartelelor preplatite si de incarcari electronice pentru telefonia mobila a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu.
Serviciile PayPoint permit plata cu numerar sau cu cardul la un POS (Poinf of Sale) a facturilor la utilitati, sau incarcarea cardurilor de debit sau a cartelelor prepay pentru telefonia mobila. In prezent, prin sistemul Pay Store sunt disponibile serviciul de incarcare electronica - care permite incarcarea cartelelor prepay de telefonie mobila de la POS-uri aflate in magazinele specializate ale retailerilor GSM, si serviciul de acceptare de plati cu cardul. Pay Store activeaza pe segmentul serviciilor de plati electronice - fiind prezenta pe piata romaneasca prin serviciul Pay Store, si pe segmentul de distributie de cartele preplatite ale unor operatori de telefonie mobila precum Vodafone si Orange.
Compania romaneasca Pay Store a inregistrat anul trecut afaceri de peste 50 de mil. de euro, dupa ce in 2005 a raportat venituri de aproximativ 40 mil. de euro. Comisionul retinut de companiile care activeaza in acest sector este intre 1 si 1,5%, acesta variind in functie de acordurile cu operatorii de servicii de telecomunicatii, sustin surse din piata.
Conform termenilor tranzactiei, in functie de performantele Pay Store din urmatorul an, valoarea tranzactiei poate creste sau se poate reduce cu 1,1 mil. de euro.
Prin achizitia companiei romanesti, PayPoint vizeaza extinderea canalelor de distributie existente, pe fondul tendintei de pe piata locala de trecere de la cartele preplatite fizice (scratch card) la solutiile de reincarcare electronica prin voucher (cu cod de reincarcare) si "top-up" (fara cod de reincarcare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO