Business Hi-Tech

East Technologies invata japoneza

19.10.2005, 21:49 39

Compania oradeana East Technologies, care realizeaza softuri de stergere a informatiilor din bazele de date, intentioneaza sa inceapa comercializarea produselor proprii pe piata japoneza incepand de anul viitor.

Compania vinde softuri pe piata americana din 1997, iar in prezent are in derulare contracte de livrare pentru Germania si Franta, potrivit oficialilor East Technologies.

"In Occident e o moda ca armata, serviciile secrete sau politia sa isi doneze calculatoarele la scoli sau alte servicii guvernamentale asa ca au nevoie de programe de stergere performante pentru ca informatiile care au fost stocate pe hard disk sa nu fie recuperate de cineva care vrea sa le foloseasca", a declarat Horatiu Tanescu, unul dintre proprietarii firmei. Compania a creat o familie de programe care sterg urmele electronice ale tuturor operatiunilor pe care un utilizator le-a efectuat pe computer. Primul program - East-Tec Eraser - sterge regulat toate urmele e-mail-urilor trimise, ale programelor la care s-a lucrat, ale site-urilor accesate etc. Acesta a fost urmat de East-tec Crypt Secure care creeaza pe hardul calculatorului un seif virtual de care doar utilizatorul acestuia stie cum sa il acceseze si East-tc Dispose Secure - destinat firmelor care vor sa isi asigure siguranta datelor confidentiale. In prezent, specialistii firmei lucreaza la un produs antispy, care urmeaza sa fie lansat pe piata in cel mult doua luni.

"Statisticile spun ca peste 90% din calculatoarele din lume sunt infestate cu programe spion. Noi am conceput un program care scaneaza calculatorul si gaseste aceste programe care monitorizeaza traficul de date sau de Internet pentru a le retransmite celor care le-a lansat astfel", a declarat Eugen Malita, cel de-al doilea asociat al companiei.

Oficialii East Technologies estimeaza pentru anul acesta o crestere cu 50% a cifrei de afaceri fata de anul trecut cand a inregistrat 11 miliarde de lei vechi (circa 280.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO