Business Hi-Tech

Exclusiv online: Cate BlackBerry sunt in Romania?

Exclusiv online: Cate BlackBerry sunt in Romania?
02.06.2010, 23:36 859

Peste 100.000 de romani folosesc solutia de e-mail mobilBlackBerry, care permite primirea in timp real a mesajelor sivizualizarea unor documente Word, Excel sau Powerpoint direct de petelefonul mobil, potrivit estimarilor de pe piata localatelecom.

Partenerii de pe piata locala ai Research in Motion (RIM),producatorul canadian al telefoanelor BlackBerry, in Romania suntOrange, Vodafone si Cosmote.
In Romania, o piata cu peste 25 de milioane de utilizatori detelefonie mobila, terminalele BlackBerry sunt inca o raritate, elefiind intalnite in special in randul angajatilor din multinationale- in total aproximativ 50.000 de utilizatori. In 2009, piata detelefoane mobile a avut o valoare de 253 de milioane de euro,potrivit datelor companiei de analiza GfK.
Cosmote a fost ultimul care a inceput sa vanda, in decembrie anultrecut, telefoane BlackBerry. Cea mai ieftina oferta a Cosmotepentru oricare model al acestui tip de telefoane este BlackBerryOptim, care ofera 5MB de date pentru 10,71 de euro lunar.

Una dintre ofertele Orange pentru BlackBerry Bold 9700, unul dintrecele mai recente modele lansate de RIM, include trafic de date de100 de MB pentru 12 euro pe luna. De asemenea, la Vodafone, pentru100 de MB pe luna, clientii trebuie sa plateasca 19 euro laabonamentul BlackBerry Plus National 100 MB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO