Business Hi-Tech

Finanţare de 15 mil. $ pentru firma înfiinţată de cofondatorul Sun Microsystems

Finanţare de 15 mil. $ pentru firma înfiinţată de...

Autor: Oana Stupinean

30.09.2015, 00:03 302

Wayin, compania americană fondată de fostul CEO şi cofondator al Sun Microsystems - în prezent o sibsidiară a Oracle - a primit o finanţare de 15 milioane de dolari de la un grup de investitori, scrie Wall Street Journal.

Lansat în 2011 de Scott McNealy ca un joc social, Wayin s-a transformat într-o companie care măsoară impactul campaniilor de marketing în mediul digital. Printre clienţii companiei se numără producătorul de tastaturi şi boxe Logitech, dezvoltatorul de jocuri video Blizzard, Facebook, Instagram şi site-ul Mashable.

Reprezentanţii companiei americane au spus că vor folosi finanţarea la extinderea departamentului tehnologic şi cel creativ. De asemenea, McNealy a precizat că banii vor fi utilizaţi şi pentru a optimiza modul de contorizare a rezultatelor întregistrate de campaniile de marketing.

IBM este unul dintre partenerii start-up-ului, care furnizează companiei servicii de inteligenţă artificială, cum ar fi identificarea indivizilor dintr-o fotografie chiar dacă aceştia nu sunt etichetaţi.

McNealy a mai adăugat că va folosi noua finanţare şi pentru extinderea internaţională.

În mai, start-up-ul Wayin avea 55 de angajaţi. Compania a mai obţinut anterior finanţări de 33,5 milioane de dolari, din care a cheltuit sume importante pentru a construi tehnologia necesară pentru analiza reţelelor sociale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO