Business Hi-Tech

Fitch înrăutăţeşte perspectiva ratingului OTE, inclusiv din cauza neclarităţii intenţiilor privind Romtelecom

13.03.2011, 23:40 37

Agenţia de evaluarefinanciară Fitch a revizuit perspectiva de rating a grupuluitelecom elen OTE, prezent în România, de la stabilă la negativă,din cauza riscurilor generate de dificultăţile economice aleGreciei, dar şi a lipsei de claritate a intenţiilor privindRomtelecom.

Ratingul pentru credite pe termen lung a fost afirmat la "BBB-",iar calificativul pentru credite negarantate, cu prioritate laplată, a fost confirmat la "BBB-", potrivit Fitch. OTE deţine înRomânia 56% din capitalul Romtelecom, divizia locală de telefoniemobilă Cosmote şi reţeaua de magazine Germanos.

Statul român a anunţat în noiembrie că vrea să vândă participaţiade 46% deţinută la Romtelecom şi a cerut OTE să înainteze o ofertă.Perspectiva negativă reflectă şi riscul de refinanţare al OTEpentru următorii doi ani, situaţie care ar putea face necesarsprijinul acţionarului Deutsche Telekom. În plus, aceasta reflectăşi lipsa de claritate a intenţiilor OTE în privinţa achiziţieiRomtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO