Business Hi-Tech

Flamingo: Vindem 1.000 de console Sony PS3

09.02.2007, 18:50 36

Grupul Flamingo International va comercializa, din luna martie, in magazinele din reteaua sa consola de jocuri Sony PlayStation 3, pentru care estimeaza in acest an vanzari de circa 1.000 de unitati.
"PlayStation 3 reprezinta urmatoarea generatie de sisteme de divertisment si de aceea estimarea vanzarilor PS3 pentru 2007 este de aproximativ 1.000 de unitati. Trebuie sa avem in vedere ca aceasta tehnologie abia se lanseaza la noi in tara si deocamdata nu putem fi siguri de reactiile consumatorilor autohtoni. Cu toate acestea, credem ca va avea un viitor, cel putin la fel de bun ca si celelalte console PlayStation", a declarat directorul general executiv al grupului, Jiri Rizek.
Potrivit companiei, vanzarile versiunii precedente a consolei, PlayStation 2, au fost de peste 5.000 de unitati anul trecut, in retelele magazinelor Flanco si Flamingo.
Rizek se asteapta ca noul model de console video sa inregistreze un succes similar din punctul de vedere al vanzarilor cu cel inregistrat in Statele Unite si Japonia, unde PS 3 a fost lansata in urma cu trei luni. Un alt motiv invocat de acesta este notorietatea generatiilor anterioare PS3, PlayStation si PlayStation 2. Oficialii companiei estimeaza ca anul 2006 va fi "anul consolelor" in Romania, ca urmare a ieftinirii componentelor hardware si software prin eliminarea taxelor vamale, care reprezentau aproximativ 25% din pretul final.
Consola PlayStation 3 va putea fi achizitionata in retelele Flanco World, Flanco, Flamingo Computers si Future-Shop la pretul de 2.299 lei.
Grupul Flamingo International cuprinde trei lanturi de retail, Flanco, Flamingo si Future Shop si o companie de distributie a produselor IT, Flamingo Distribution Center. Cele trei lanturi de retail comercializeaza produse IT&C, electronice si electrocasnice in Romania, Bulgaria si Serbia-Muntenegru.
Anterior piata locala de jocuri pentru console video si PC-uri a fost estimata la aproximativ 4 milioane de euro pentru 2005. Unii jucatori estimau ca piata va creste cu aproximativ 50% in 2006.
Reprezentantii Flamingo au estimat, pentru 2007, un volum al afacerilor de 180 mil. euro, acesta urmand sa creasca, pana in 2008, la circa 220 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO