Business Hi-Tech

Fondul de investiţiia bulgar Eleven lansează o nouă rundă a programului Alpha, prin care startup-urile româneşti de tehnologie pot primi finanţări de 300.000 de euro contra 10% din capital

Ivaylo Simov, Managing Partner Eleven

Ivaylo Simov, Managing Partner Eleven

Autor: Cristina Bellu

07.02.2024, 09:41 137

Firma de venture capital Eleven Ventures din Bulgaria, axată pe investiţii pre-seed şi seed în Europa de Sud-Est, anunţă debutul celei de-a doua ediţii a Eleven Alpha, un program de trei luni adresat antreprenorilor care fac primii paşi în dezvoltarea propriilor business-uri, startup-urile selectate urmând să primească finanţări de 300.000 de euro, contra a 10% din capitalul total.

Pe piaţa locală, firma de venture capital a investit până acum în Frisbo, Pluria, Nestor, Flaminjoy (ex-ProductLead) şi SuperOkay.

”Pentru noi, prima ediţie a Eleven Alpha a fost o întoarcere la originile Eleven. Am căutat ”creatorii viitorului”, am întâlnit mulţi dintre ei şi am investit în proiectele celor mai buni. Acum, suntem pregătiţi de versiunea 2.0, care e mult mai bună decât orice am pregătit în ultimii 11 ani.”, spune Ivaylo Simov, Managing Partner Eleven.

Pentru a accesa programul, fondatorii completează  un formular de aplicare, urmează o întâlnire cu echipa de investitori şi o întrevedere cu membrii comitetului de selecţie, în cazul în care startup-ul trece cu succes de etapa preliminară.

Programul Eleven Alpha are patru direcţii prioritare: fintech, sănătate, viitorul joburilor şi viitorul alimentaţiei, însă şi antreprenorii concentraţi pe alte domenii pot aplica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO