Business Hi-Tech

Fujitsu: vanzarile de IT&C au scazut cu 20% in T1

08.04.2009, 18:36 17

Fujitsu Technology Solutions, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala IT&C, a inregistrat in T1 o scadere a vanzarilor cu 20%, pe fondul crizei economice si al blocarii proiectelor IT&C guvernamentale. Fujitsu Technology Solutions este noul nume al companiei Fujitsu Siemens Computers, dupa iesirea grupului german din venture.

„Dat fiind faptul ca afacerile de pe segmentul mari companii vizeaza in special proiectele din sectorul guvernamental, vanzarile Fujitsu au fost influentate si de «criza» politica (schimbarea guvernului), care a dus la blocarea majoritatii proiectelor publice", a declarat pentru ZF Ileana Stroe, directorul de marketing al Fujitsu. „Pe de alta parte, vanzarile din canalul de distributie si retail au fost afectate de situatia economica si in principal de fluctuatiile cursului valutar, ceea ce a determinat o scadere de aproximativ 20% a vanzarilor pe acest segment in primul trimestru al anului", a adaugat ea.
Stroe nu a oferit detalii despre evolutia afacerilor Fujitsu, care estima vanzari mai mari cu 20%, de 75 mil. euro, in anul fiscal incheiat la 31 martie 2009. „Veniturile nu au scazut in general fata de targetul asumat la inceputul anului, in principal datorita unor proiecte mari incheiate in prima parte a anului fiscal. Scaderile s-au inregistrat in ceea ce priveste vanzarile curente si pe fondul lipsei unor proiecte mari in ultimele luni", a mentionat Stroe.
Si Asesoft Distribution a estimat recent ca vanzarile de laptopuri si desktopuri din Romania au scazut cu 20, respectiv 40% in primul trimestru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO