Business Hi-Tech

Goldman Sachs: T1 2009 va fi cel mai slab trimestru pentru soft

18.12.2008, 18:13 13

IBM, Sun Microsystems si SAP s-ar putea numara printre companiile IT cele mai afectate de criza economica in 2009, pe masura ce cheltuielile pe computere, software si servicii se afla pe un trend de scadere, pentru ultima oara in ultimii sase ani, scrie presa internationala.

Cheltuielile IT vor scadea la nivel global cu patru la suta, tendinta accentuata de o cadere severa, de 8%, pe pietele dezvoltate, estimeaza Goldman Sachs. Primul trimestru din 2009 ar putea fi pentru companiile software cel mai rau din istorie, astfel ca circa 5% din angajatii din aceasta industrie ar putea fi concediati anul viitor, spune Brent Thill, analist al Citigroup.
Inrautatirea conditiilor economice globale si falimentele de pe Wall Street au determinat companiile din toate industriile sa-si diminueze semnificativ cheltuielile pentru a-si pastra numerarul. Ken McGee, analist al companiei de analiza Gartner, avertizeaza, de asemenea, ca cererea deja a incetinit, dar companiile nu resimt pe deplin socul reducerii bugetului IT&C. "Companiile se vor confrunta cu o combinatie nesanatoasa intre starea economiei si numarul de companii care vor constata ca au un personal supradimenionat in departamentul IT", a spus oficialul companiei Gartner.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO