Business Hi-Tech

HP, Canon si Lexmark au vandut de 29 mil. $

16.07.2007, 17:39 19

Hewlett Packard (HP), Canon si Lexmark au inregistrat in primul trimestru al acestui an venituri cumulate de aproape 29 mil. dolari de pe segmentul echipamentelor de birotica (imprimante, copiatoare, multifunctionale cu functii de imprimare etc.), potrivit estimarilor companiei de analiza International Data Corporation (IDC).
HP, Canon si Lexmark au acoperit 88% din volumul de vanzari si 58,6% din valoarea pietei.
Piata echipamentelor de birotica a atins in primul trimestru al anului o valoare de aproape 50 de milioane de dolari, in crestere cu 21,4 % fata de perioada similara din 2006, iar volumul s-a majorat cu 42,6%, la circa 200.000 de unitati.
Practic, intr-un trimestru piata locala a urcat pana la aproape 40% din cat s-a vandul in tot anul trecut, cand segmentul de echipamente de birotica a avut o valoare de 139 mil. $, iar vanzarile s-au ridicat la 455.000 de unitati. "Piata din Romania a luat foc in primul trimestru", au comentat analistii IDC.
Vanzarile de echipamente multifunctionale au explodat in primul trimestru al acesui an, numarul de unitati livrate crescand cu 57,6%, acest segment reprezentand aproape o jumatate din totalul vanzarilor de echipamente de imprimare, depasind pentru prima oara nivelul consemnat de categoria imprimantelor. Echipamentele multifunctionale incorporeaza mai multe functii (copiere, scanare si imprimare) intr-un singur dispozitiv.
Pe piata locala pretul unui asemenea echipament porneste de la aproximativ 52 de euro si poate depasi 35.000 de euro, in functie de performante.
Conform IDC, si imprimantele au inregistrat o crestere importanta, de aproape 37% fata de primul trimestru al anului trecut. Vanzarile de copiatoare au crescut cu 25%, insa acestea acopera doar 0,3% din intreaga piata hardcopy.
Din punctul de vedere al tehnologiei, imprimantele cu jet de cerneala reprezinta 71% din totalul vanzarilor, iar vanzarile de imprimante laser monocrome au crescut cu aproape 28% si au ocupat 26,4% din piata, ca volum. Imprimantele laser color au inregistrat o crestere de 40% a vanzarilor fata de primul trimestru al anului 2006, insa nu au depasit 2% din totalul vanzarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO