Business Hi-Tech

IBM anunta un profit de 4,5 mld. $, cu 8% peste estimari

21.01.2009, 17:25 24

Compania americana IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT din lume, a anuntat un profit net de aproape 4,5 mld. dolari in T4 2008, in crestere cu 12% fata de anul precedent si cu 8% mai mare decat estimarile analistilor, scrie presa internationala.

Cresterea profitului a fost obtinuta in conditiile in care veniturile IBM au scazut cu 6,4% in T4 2008, la 27 miliarde de dolari. Pe de alta parte, IBM si-a redus costurile cu 4% in perioada mentionata.
IBM a anuntat si o estimare privind profitul pe 2009 care este mai mare cu 5% decat prognozele analistilor. Cifrele anuntate de IBM contrazic astfel trendul industriei IT din SUA, unde marile companii raporteaza scaderi masive ale vanzarilor.
Directorul general al IBM Samuel Palmisano a declarat ca evolutia rezultatelor grupului depaseste prognoza pe termen mediu prezentata anul trecut, care anticipa profit net de 10-11 dolari pe actiune in 2010. IBM a concediat o parte din personal, insa a derulat un program de angajari in zona de vanzari si consultanta.
In Romania, IBM este unul dintre cei mai mari angajatori din IT&C si detine unul din primele locuri pe segmentul de servicii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO