Business Hi-Tech

Interviu exclusiv ZF. Kobe Verdonck, CEO al SD Worx, grupul belgian care a achiziţionat compania locală Romanian Software: Mizăm pe faptul că România va creşte mai repede decât grupul în următorii ani, cu o rată de peste 20%

Kobe Verdonck, CEO al grupului belgian SD Worx: Pe lângă businessul din România, dorim să explorăm oportunităţile de a înfiinţa aici şi un centru de servicii şi soluţii care să lucreze pentru întregul grup.

Kobe Verdonck, CEO al grupului belgian SD Worx: Pe lângă businessul din România, dorim să explorăm oportunităţile de a înfiinţa aici şi un centru de servicii şi soluţii care să lucreze pentru întregul grup.

Autor: Adrian Seceleanu

26.04.2024, 12:00 79

Grupul belgian a primit toate aprobările pentru achiziţia Romanian Software - liderul pieţei din România în soluţii de salarizare şi management al capitalului uman, astfel că tranzacţia anunţată în decembrie 2023 a fost finalizată.

Piaţa de soluţii de salarizare şi de management al capitalului uman din România se digitalizează într-un ritm rapid, ceea ce creează pentru Romanian Software - liderul acestei industrii - un potenţial semnificativ de creştere pentru următorii ani.

„Credem că România va avea performanţe superioare grupului din perspectiva ratei de creştere. În mod normal, afacerile noastre cresc în restul Europei cu rate cuprinse între 10 şi 15%. Noi chiar credem că piaţa românească va fi o piaţă cu o rată de creştere de peste 20% în următorii ani“, a declarat într-un interviu exclusiv cu ZF Kobe Verdonck, CEO al grupului belgian SD Worx, principalul furnizor european de soluţii de resurse umane şi salarizare, cu afaceri anuale de 1 mld. euro. Verdonck s-a aflat la Bucureşti în contextul primirii aprobării pentru achiziţie de la autorităţile din România, şi astfel a finalizării tranzacţiei anunţate în decembrie 2023. SD Worx a achiziţionat 80% din acţiuni, diferenţa de 20% urmând să fie preluată în 2025. Potrivit unor surse din piaţă tranzacţia s-a perfectat la un multiplu de 10 pentru profitul operaţional (EBITDA), astfel că tranzacţia ar fi avut o valoare de peste 10 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO