Business Hi-Tech

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care grupul belgian SD Worx, principalul furnizor european de soluţii de resurse umane şi salarizare, a achiziţionat Romanian Software - liderul pieţei din România în soluţii de salarizare şi management al capitalului uman

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care...

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.02.2024, 18:02 63

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care grupul belgian SD Worx People Solutions NV - principalul furnizor european de soluţii de resurse umane şi salarizare, cu afaceri anuale de 1 mld. euro, intenţionează să preia compania Romanian Software S.R.L. - liderul pieţei din România în soluţii de salarizare şi management al capitalului uman (HCM), cu afaceri de 4,8 mil. euro în 2022.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea trebuie aprobată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Concurenţei.

În decembrie 2023, ZF a scris că „SD Worx a semnat acordul pentru a achiziţiona 80% din acţiuni acum, restul de 20% urmând să fie achiziţionate în 2025”, citând cele două companii.

„Ne bucurăm să-i primim în familia SD Worx pe toţi colegii de la Romanian Software S.R.L. Această achiziţie reprezintă o mişcare strategică ce ne permite să ne extindem portofoliul şi prezenţa în România, o piaţă dinamică în Europa Centrală şi de Est. Identificăm o oportunitate semnificativă de creştere în această zonă şi suntem încrezători că aceasta va aduce beneficii substanţiale clienţilor noştri comuni. Romanian Software S.R.L are o reputaţie solidă în livrarea de soluţii de salarizare şi HCM de înaltă calitate, dezvoltate intern, pentru o gamă diversă de clienţi, de la IMM-uri la mari întreprinderi din România, care activează atât la nivel local, cât şi internaţional. Putem ajuta aceşti clienţi prin administrarea completă a salarizării şi resurselor umane pe întreg teritoriul Europei, oferindu-le un dublu avantaj: expertiză locală într-un context internaţional”, spunea Kobe Verdonck, CEO al SD Worx, la finalul anului trecut, citat de ZF.

„Integrarea în grupul SD Worx reprezintă o oportunitate excelentă pentru noi de a accelera dezvoltarea şi inovaţia (...)”, spunea în decembrie 2023 Victor Dragomirescu, CEO al Romanian Software S.R.L..

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO