Business Hi-Tech

LG si-a bugetat vanzari de 100 mil. euro

30.04.2007, 15:19 12

LG Electronics Romania vizeaza in acest an cresterea cifrei de afaceri cu 33%, la 100 mil. euro, drept urmare a cresterii numarului consumatorilor cu venituri medii si mari targetati de companie.
"Anul 2007 a adus pentru Romania o importanta schimbare in ceea ce priveste legea taxelor pentru produsele din aceasta categorie. Eliminarea taxelor pentru plasme si televizoare LCD produse in Europa faciliteaza consumatorilor romani achizitionarea acestor produse", a declarat Han Khyu, presedintele LG Electronics Romania.
Din totalul cifrei de afaceri de anul trecut a companiei, cea mai mare pondere a fost generata de televizoarele LCD si cu plasma, divizia Digital Display contribuind cu 40%. Potrivit lui Khyu, compania a detinut anul trecut prima pozitie pe piata pentru sapte categorii de produse, cea mai mare, respectiv 53,7%, fiind pentru segmentul de stocare digitala (Digital Storage). Televizoarele cu plasma produse de LG au ocupat 30% din piata locala, sistemele home theatre au avut o cota de piata de 24,7%, iar playerele DVD - 10,8%.
"Estimam o crestere constanta pe toate diviziile, dar mai ales pe segmentele televizoare LCD si terminale mobile", a adaugat presedintele LG Electronics Romania.
In ceea ce priveste piata locala de telefoane mobile, Khyu a subliniat ca LG intentioneaza sa devina numarul unu in Romania pe segmetnul telefoanelor premium.
"Am lansat terminale care s-au bucurat de un real succes, precum telefonul Chocolate si recent Shine, iar pentru urmatoarea perioada suntem pregatiti sa extindem gama de telefoane de pe piata locala, de la high-end premium, pana la telefoane tip low-end", a precizat acesta.
Totodata, reprezentantii companiei nu exclud posibilitatea ca LG sa isi deschida in Romania o linie de productie proprie.
"In acest moment nu avem un plan concret in ceea ce priveste o investitie intr-o linie de productie in Romania. Totusi, in functie de schimbarile aparute in mediul de afaceri si de investitii din Romania, consideram ca Romania poate deveni una din tarile membre UE in care dezvoltarea unei linii de productie ar putea constitui un proiect fezabil", a adaugat presedintele LG Electronics Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO