Business Hi-Tech

Microsoft a facut un profit de 3,5 mld. dolari

30.10.2006, 17:23 13

Microsoft, cel mai mare producator de aplicatii software din lume, a raportat o crestere a vanzarilor si a profitului net peste asteptarile analistilor si oficialilor companiei in ultimul trimestru incheiat la 30 septembrie, scrie Financial Times.
Rezultatele financiare puternice se datoreaza unor vanzari solide ale noilor divizii de servere si jocuri video, dar si a deciziei de amanare a campaniilor de marketing pentru noile sale produse pentru ultimele luni a anului.
Vanzarile totale ale companiei au crescut cu 11%, la 10,8 mld. dolari (8,5 mld. euro), usor peste asteptarile analistilor de pe Wall Street, de 10,7 mld. dolari (8,45 mld. euro). In acelasi timp, compania a raportat un profit in crestere cu 11% la 3,5 mld. dolari (2,76 mld. euro).
Chis Liddell, directorul financiar al Microsoft, a declarat ca aplicatiile de baze de date SQL Server si respectiv jocurile pentru consolele Xbox 360 sunt produsele care au inregistrat cele mai mari vanzari si care au condus la cresterea veniturilor Microsoft.
In timp unii se asteptau ca Microsoft sa raporteze scaderea marjelor de profit, ca urmare a viitoarelor lansari a sistemului de operare Vista si a ultimei editii a pachetului de aplicatii Office. Totusi, rezultatele financiare publicate de Microsoft indica faptul ca gigantul IT continua sa inregistreze o marja de profit operational de 41,4%.
Aceste rezultate reflecta decizia companiei de a amana cu cateva luni cheltuielile legate de campaniile de marketing pentru Vista si Office, dar si succesul peste asteptari in reducerea costurilor de productie pentru consolele de jocuri video Xbox. Lansata la sfarsitul anului trecut, consola Xbox 360 s-a vandut pana acum in 6 milioane de exemplare.
Divizia de servere a raportat in trimestrul incheiat la 30 septembrie venituri in crestere cu 17,5%, la 2,5 mld. dolari (2 mld. euro), in timp ce profitul operational (venituri minus costurile de productie si de administrare) a crescut cu 36 de procente, la 287 mil. $ (227 mil. euro). Vanzarile consolelor Xbox 360 au condus la cresterea veniturilor diviziei de divertisment cu 70%, la aproximativ 1 mld. dolari (0,78 mld. euro), in timp ce cheltuielile au scazut de la 173 mil. $ (136 mil. euro) la 96 mil. $ (75 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO