Business Hi-Tech

Microsoft a plătit un "hacker" cu 100.000 de dolari pentru descoperirea unor probleme grave la Windows 8.1

Microsoft a plătit un "hacker" cu 100.000 de dolari...

Autor: Octavian Calei

10.10.2013, 11:07 2045

Microsoft a plătit săptămâna aceasta 100.000 de dolari unui „hacker” pentru descoperirea unor probleme grave de securitate în noul sistem de operare Windows 8.1, scrie Business Insider.

James Forshaw, un analist pe probleme de securitate de la Context Security, a primit săptămâna aceasta marele premiu din partea gigantului din Redmond, după ce a  reuşit să creeze un atac informatic care a scos la iveală o serie de probleme din noul sistem de operare al Microsoft.

Microsoft nu va descrie modalitatea prin care Forshaw a reuşit să descopere vulnerabilităţile decât după ce vor fi rezolvate problemele.

Compania derulează începând din luna iunie un program cu un buget de 150.000 de dolari pentru răsplătirea celor care descoperă probleme de securitate în sistemul de operare Windows şi în browser-ul Internet Explorer. Pentru a primi premiul de 100.000 de dolari, un cercetător trebuie să dezvolte o tehnică complexă prin care să treacă peste barierele de securitate construite în Windows 8.1 şi să preia controlul calculatorului prin Internet.

În numai două luni, Microsoft a plătit peste 128.000 de dolari cercetătorilor din domeniul securităţii în IT care au descoperit breşe în Windows şi în Internet Explorer. Forshaw a mai primit încă 9.400 de dolari pentru evidenţierea unor probleme în ultima versiune a browser-ului Internet Explorer.

Până în momentul de faţă, şase cercetători au primit recompense de la Microsoft, iar doi dintre ei lucrează la Google. Cei doi şi-au donat premiile unor ONG-uri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO