Business Hi-Tech

Microsoft va lansa Office Live pe 15 noiembrie

02.11.2006, 18:52 10

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a anuntat planurile de lansare a unui set de servicii online de administrare a datelor de contact, calendare si comunicatii online, destinat companiilor mici. Serviciul online, denumit Office Live, va fi lansat pe 15 noiembrie in Statele Unite, in timp ce versiunile beta ale acestuia vor fi disponibile in Franta, Germania, Japonia si Marea Britanie, scrie presa internationala.
Pachetul Office Live le va oferi companiilor mici posibilitatea de a cumpara servicii de publicitate, care sa le permita sa afiseze reclame legate de anumite cuvinte cheie si care vor fi afisate alaturi de rezultatele cautarilor motorului Live Search al Microsoft.
Pachetul Office domina deja computerele care folosesc sistemul de operare Windows, insa Microsoft a dezvoltat puternic in ultima vreme divizia sa de servicii pe Internet pentru a putea concura cu companii precum Google. Prin simplificarea modului in care micile companii vor plati pentru a utiliza serviciile de publicitate legate de cautarile pe motorul de cautare, Microsoft doreste sa loveasca in suprematia Google de pe aceasta piata.
Microsoft va oferi o versiune gratuita de Office Live, sustinuta din publicitate, care include gazduirea paginii de Internet a companiei, 25 de conturi de e-mail pentru angajati, planificare de afaceri si acces la platforma de publicitate a Microsoft.
Serviciul este disponibil si in alte doua versiuni, contra cost, cu preturi variind intre 19,95 dolari (15,71 euro) si 39,95 dolari (31,47 euro) pe luna. Cele doua pachete ofera mai mult spatiu de stocare si un numar mai mare de conturi e-mail decat pachetul de baza.
De cealalta parte, Google, cel mai mare motor de cautare din lume, intentioneaza sa lanseze o serie de servicii destinare exclusiv oamenilor de afaceri si sectorului de bussiness, sub numele de Google Apps. Pachetul reprezinta o parte a strategiei companiei de a concura giganti precum Microsoft sau IBM pe cat mai multe segmente din piata.
Google Apps este format din servicii e-mail, de planificare, comunicare prin mesagerie instantanee si creare de pagini web - toate adaptate cerintelor mediului business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO