Business Hi-Tech

Moody's a retrogradat cu trei trepte ratingul grupului OTE, proprietarul Romtelecom

Moody's a retrogradat cu trei trepte ratingul grupului OTE, proprietarul Romtelecom

OTE controlează în România Romtelecom şi subsidiarele locale ale operatorului de telecomunicaţii mobile Cosmote şi retailerului Germanos.

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

16.06.2011, 23:31 404

Moody's a retrogradat joi ratingul operatorului elen detelecomunicaţii OTE cu trei trepte, de la "Ba1" la "B1", din cauzaînrăutăţirii condiţiilor macroeconomice din Grecia şi aaşteptărilor privind scăderea performanţelor companiei.

Ratingul "B1", pentru datoriile pe termen lung, are perspectivănegativă, iar ratingul pentru creditele pe termen scurt a fostmenţinut la nivelul "Not Prime", se arată într-un comunicat alagenţiei de evaluare financiară. Decizia survine finalizăriiprocesului de evaluare a ratingurilor OTE început pe 11 mai. Măsurareflectă înrăutăţirea condiţiilor macroeconomice care au dus laretrogradarea ratingului Greciei la "Caa1" pe 1 iunie.

Totodată, Moody's anticipează scăderea performanţelor OTE.Incertitudinile şi lipsa de claritate privind performanţeleviitoare ale companiei subliniază riscurile de afaceri crescute, întimp ce reducerea consumului pe piaţa internă, din cauza măsurilorguvernamentale de austeritate, va afecta veniturile OTE şigenerarea fluxului de capital. OTE controlează în RomâniaRomtelecom şi subsidiarele locale ale operatorului detelecomunicaţii mobile Cosmote şi retailerului Germanos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO