Business Hi-Tech

Moody’s a retrogradat ratingul OTE de la „Baa2“ la „Baa3“ şi l-a menţinut sub supraveghere

Autor: Mediafax

15.03.2011, 23:43 24

Agenţia Moody's a retrogradat ratingul grupului elen OTE,proprietarul Romtelecom şi Cosmote România, pentru datoriile petermen lung de la nivelul "Baa2" la "Baa3" şi l-a menţinut subsupraveghere în vederea unei posibile noi revizuiri în scădere, caurmare a modificării în sens negativ a calificativuluiGreciei.

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost retrogradat de la"Prime-2" la "Prime-3" şi se află la rândul său subsupraveghere.

"Măsura a fost determinată de revizuirea recentă a ratinguluiGreciei de la "Ba1" la "B1", ca urmare a scăderii rapide acheltuielilor de consum din ţară şi a îngrijorării în creştereprivind mediul macroeconomic", a declarat Carlos Winzer,vicepreşedinte la Moody's. Pentru acest an este anticipat un declinal PIB-ului Greciei de 3%, evoluţie care va continua să afectezeperformanţele pe termen mediu ale OTE, a spus Winzer.

Agenţia continuă să ia în considerare, la atribuirea ratinguluiOTE, sprijinul substanţial din partea acţionarului DeutscheTelekom, care deţine o participaţie de 30% la operatorul elen detelecomunicaţii. Sprijinul a devenit evident atunci când grupulgerman a acordat recent OTE un împrumut de 150 de milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO