Business Hi-Tech

MySpace ar putea valora 15 mld. dolari

02.10.2006, 15:17 15

MySpace, una dintre cele mai populare retele sociale de pe Internet, ar putea valora 15 miliarde dolari (aproximativ 11,8 mld. euro) in mai putin de trei ani. Estimarea apartine analistilor Wall Street citati de presa internationala.
"Investitorii din media s-ar putea sa nu aprecieze ce s-a realizat pana acum la MySpace sau ce poate urma", a declarat Jordan Rohan, analist al RBC Capital.
Reteaua sociala MySpace a fost achizitionata de News Corp, companie media detinuta de Rupert Murdoch, pentru 580 mil. dolari (463 mil. euro) in urma cu mai putin de un an si numara in prezent peste 90 de milioane de utilizatori activi.
Analistul apreciaza ca MySpace poate ajunge la o valoare intre 10 miliarde de dolari (7,8 mld. euro) si 20 de miliarde de dolari (15,6 mld. euro) in cativa ani, ca urmare a unei cresteri masive si fara precedent a traficului si numarului de utilizatori ai retelei. El sustine ca interesul masiv la nivel mondial fata de site ar putea sustine capacitatea MySpace de a deveni "o companie de distributie a proprietatii intelectuale", capacitate ce poate fi intarita si de experienta echipei manageriale, considera Rohan.
Estimarile sale sunt bazate pe o extrapolare a estimarilor pentru valorile companiilor de Internet, pe o plaja pornind de la 1 mld. dolari (780 mil. euro) pentru principalii rivali MySpace (Youtube si Facebook) si ajungand la capitalizarea de piata a Google, de 120 de miliarde de dolari (94,5 mld. euro). Conducerea MySpace estimeaza ca propriul serviciu video ocupa locul al treilea in topul celor mai vizitate site-uri din Statele Unite, in urma Yahoo si Youtube,
In prezent, in Marea Britanie se inregistreaza zilnic 25.000 de noi utilizatori, iar in Australia exista deja 2 milioane utilizatori unici ai retelei MySpace. In Franta, compania a inceput in urma cu trei saptamani sa faca teste publice pentru versiunea dedicata pietei locale.
Totodata, MySpace dezvolta o aplicatie proprie pentru utilizarea de catre telefoanele mobile si care se estimeaza a fi lansata in urmatoarele 3-4 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO