Business Hi-Tech

Nokia şi Google încearcă să impresioneze înaintea lansării noului iPhone

Nokia şi Google încearcă să impresioneze înaintea lansării noului iPhone

Google, prin intermediul Motorola, a lansat la New York trei noi modele de smartphone din gama Razr (foto 1), iar finlandezii de la Nokia au prezentat două noi smartphone-uri Lumia cu sistem de operare Windows Phone (foto 2 )

Autor: Anca Dumitrescu, Vlad Popescu

07.09.2012, 00:06 2710

Companiile Nokia şi Google - prin intermediul Motorola - au lansat miercuri la New York noi modele de smartphone-uri cu care au încercat să "strice" lansarea principalului rival - noul iPhone 5 al Apple, care va fi lansat săptămâna viitoare, scrie Bloomberg.

Prima mutare a aparţinut Nokia, care a prezentat două smartphone-uri Lumia cu sistem de operare Windows Phone, cu care vrea să recâştige din vânzările pierdute în favoarea iPhone şi a telefoanelor cu sistemul Android, transmite Bloomberg.

Telefonul Lumia 920 are un ecran de 4,5 inchi (11 cm) şi o cameră foto de 8,7 megapixeli cu lentile mobile care folosesc soft de stabilizare a imaginii, a declarat directorul general al Nokia Stephen Elop. Celălalt model, Lumia 820, are un ecran de 4,3 inchi şi o cameră foto de 8 megapixeli, fără soft optic. Ambele telefoane vor fi lansate la vânzare în trimestrul al patrulea al acestui an.

"Astăzi este un pas foarte important şi vor urma şi alţii. Nu există un singur punct de răscruce. Trebuie să reuşim acum şi să trecem la următorul pas", a afirmat marţi Elop într-un interviu.

Nokia 920 include un software denumit "City lens", care le permite utilizatorilor să vadă numele restaurantelor sau ale magazinelor din­tr-un oraş pe ecranul telefonului, suprapuse peste imaginea "furnizată" de camera foto a mobilului. Funcţiile de realitate augmentată le permit utilizatorilor să obţină mai multe date apăsând pe butoanele de pe ecran sau să iniţieze un apel către restaurant sau magazin. Investitorii nu au fost însă convinşi de atractivitatea celor două modele - care arată exact la fel ca modelele anterioare Lumia, iar acţiunile Nokia au scăzut cu peste 12%, la 2 euro pe unitate, pe piaţa europeană.

Smartphone-uri Lumia cu sistem de operare Windows Phone

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO