Business Hi-Tech

Numarul telefoanelor cu Windows se va dubla

24.10.2006, 18:17 24

Microsoft intentioneaza sa dubleze numarul telefoanelor mobile care ruleaza sistemul de operare Windows de la 6 milioane inregistrate anul trecut si sa mentina cresterea in urmatorii ani, scrie presa internationala.
"Numarul dispozitivelor care opereaza Windows Mobile s-a dublat la 6 milioane anul trecut", a declarat Peter Knook, directorul diviziei de Dispozitive Portabile.
Microsoft concureaza pe piata smart phone-urilor - telefoane care pot rula aplicatii de e-mail, televiziune mobila si jocuri - cu producatorul britanic de software Symbian, detinut de Nokia, cel mai mare producator de dispozitive portabile de telecomunicatii din lume.
Knook a afirmat ca Microsoft cauta modalitati de conectare a utilizatorilor de smart-phone-uri cu Windows Mobile la serviciul Xbox Live, destinat consolelor de jocuri video.
Un alt jucator important pe piata este Research In Motion (RIM), producatorul dispozitivelor BlackBerry. Compania detine suprematia vanzarilor la nivel mondial de smart phone-uri. BlackBerry, care ruleaza versiuni de Windows Mobile, are la nivel mondial peste 6 milioane de utilizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO