Business Hi-Tech

Orange in mandatul lui Moat: veniturile si baza de clienti, mai mari de peste doua ori

Orange in mandatul lui Moat: veniturile si baza de clienti, mai mari de peste doua ori

Thierry Millet (st.), director comercial al Orange din 2005, va prelua functia lasata vacanta de Richard Moat

31.03.2009, 18:46 39

In cei patru ani si jumatate de mandat ai lui Richard Moat, incheiati brusc ieri, numarul de clienti si veniturile Orange au crescut de peste doua ori, iar compania a reusit sa-si mentina pozitia de lider pe piata locala de telefonie mobila in ciuda concurentei dure exercitate de Vodafone si, mai apoi, de Cosmote.

Compania a castigat aproximativ sase milioane de clienti si a ajuns la afaceri de peste 1,3 miliarde de euro in perioada mentionata.
In perioada 2004-2007 Orange Romania a obtinut un profit net de peste 1,2 miliarde de euro la venituri de 3,8 mld. euro. Anul trecut Orange Romania a obtinut venituri de 1,31 mld. euro, in timp ce compania si-a mentinut profitabilitatea, a declarat Richard Moat intr-un interviu acordat in ianuarie 2009 pentru ZF. El nu a oferit atunci alte detalii. In 2007, profitul net a reprezentat aproximativ 30% din veniturile Orange de 1,2 mld. euro.
Prudenta, echilibru si concentrarea pe costuri sunt cuvintele-cheie care sunt rostite cel mai des de managerii de pe piata locala telecom atunci cand sunt intrebati de mandatul lui Richard Moat in Romania.
El a mentinut Orange pe primul loc in piata, din punctul de vedere al veniturilor si al numarului de utilizatori, in ciuda concurentei dure a grupului britanic Vodafone si a cresterii puternice inregistrate pe piata de Cosmote. Moat a condus compania in momente-cheie, cum ar fi extinderea serviciilor de date EDGE la nivel national, lansarea serviciilor 3G sau a celor de telefonie fixa.
"Am avut norocul sa am experiente extrem de interesante in cei 17 ani pe care i-am petrecut in cadrul grupului Orange in diverse tari. In Romania am lucrat la consolidarea pozitiei de lider a companiei alaturi de o echipa manageriala entuziasta si profesionista, iar cele mai importante momente si cele mai spectaculoase proiecte au fost lansarea serviciilor 3G si HSDPA, atingerea pragului de 10 milioane de clienti si lansarea iPhone", a declarat Richard Moat.
Moat a facut parte din echipa Orange timp de 17 ani, ocupand pozitii importante la nivel international. Absolvent a doua facultati, dintre care una de finante, fost director financiar al grupului Orange, Moat are doi copii, o fata si un baiat, de 22, respectiv 19 ani.
Richard Moat fusese reconfirmat recent in functia de CEO al Orange Romania, pana in septembrie 2010.
Britanicul lasa Orange intr-o pozitie puternica pe piata locala. "Suntem o companie foarte puternica financiar, nu avem nicio datorie, avem o baza semnificativa de clienti si un cash-flow bun, ceea ce ne pune intr-o pozitie puternica, acum, cand intram intr-o perioada dificila", spunea in urma cu doua luni Richard Moat.
Pozitia de CEO interimar a fost deja preluata de Thierry Millet, actualul director comercial, unul dintre cei mai puternici oameni din companie. El lucreaza in Orange din 2005 si a raspuns de cele mai importante departamente ale companiei: vanzari, marketing si serviciul clienti. El a avut insa o prezenta discreta pe piata, avand aparitii rare in media.
"Echipa de management a carei responsabilitate o preiau va continua sa lucreze cu acelasi focus - atentia pentru clienti si imbunatatirea constanta a tuturor ofertelor, astfel incat sa continuam sa fim in topul preferintelor clientilor din Romania de la utilizatorii prepay pana la clientii corporate. Valorile brandului nostru raman neschimbate, ceea ce explica stabilitatea strategiei si a echipelor noastre, (...) asa incat Orange va surprinde in continuare piata cu numeroase initiative", a declarat directorul executiv interimar al Orange.
Thierry are 42 de ani, este de nationalitate franceza si s-a alaturat grupului France Telecom in 1988 ca product manager al unitatii de servicii de retea pentru conturi strategice in cadrul companiei Transpac.
De-a lungul timpului a detinut roluri importante in cadrul France Telecom: chief information officer al Intelig in Brazilia, director de vanzari si metode de distributie in divizia mass-market, manager in Divizia IT.
Inainte de a se alatura echipei din Orange Romania, el a detinut functia de director al diviziei regionale de vanzari "Pays de la Loire", formata din 750 de angajati. Millet vorbeste fluent engleza si portugheza.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO