Business Hi-Tech

Orange şi Vodafone au vândut datoriile de la 100.000 de clienţi

Autor: Adrian Seceleanu

10.04.2011, 23:33 378

Orange şi Vodafone, cei mai mari operatori de telefonie mobilăde pe piaţa locală, au vândut unor recuperatori de creanţe facturineîncasate de la aproximativ 100.000 de clienţi, potrivit unuidocument publicat de companii pe Arhiva Electronică de GaranţiiReale Mobiliare.

Orange a cedat pe 25 martie 2011 facturile neîncasate de la57.619 companii şi persoane fizice către EOS KSI România, unuldintre cei mai mari recuperatori de creanţe de pe piaţa locală. Pelista datornicilor către Orange apar, de exemplu, companiaRCS&RDS, filiale ale Partidului Noua Generaţie şi alePartidului Social Democrat şi diverse parohii ale BisericiiOrtodoxe din localităţi precum Ohaba sau Bucuroaia. Orange nuprecizează valoarea datoriilor.

De asemenea, Vodafone, numărul doi pe piaţa de telecom, a vândutpe 1 aprilie 2011 facturile neîncasate de la 46.299 de clienţicătre Glasro Holdings, o companie din Cipru, cu care operatorul acolaborat şi anterior. Operatorii telecom ar putea recupera între 5şi 10% din valoarea facturilor cedate, potrivit informaţiilor de pepiaţă. Orange şi Vodafone au fiecare aproximativ 10 milioane declienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO