Business Hi-Tech

Orange vinde muzica la 1,9 euro pe titlu

26.01.2009, 18:11 31

Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, a lansat un serviciu care le permite utilizatorilor sa descarce piese muzicale pe calculatorul personal si terminalul mobil, costul unei melodii fiind de 1,904 euro (inclusiv TVA). Serviciul Music Store poate fi accesat si de utilizatorii care nu utilizeaza serviciile Orange, dar isi creeaza un cont pe site-ul companiei.

Magazinul permite descarcarea unui numar de peste un milion de piese, in urma parteneriatelor semnate de Orange cu case de discuri internationale, printre care Universal, Sony BMG, Warner si EMI.
Music Store se bazeaza pe tehnologii realizate de Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, astfel incat pagina web unde este gazduit serviciul nu poate fi accesata decat de pe un calculator cu sistem de operare Windows XP sau mai nou si un browser Internet Explorer. De asemenea, melodiile sunt livrate intr-un format proprietar al Microsoft, ceea ce permite transferarea melodiilor pe majoritatea playerelor MP3, dar nu si pe cele create de Apple.
"Atunci cand comanda o melodie din Music Store, clientii platesc o singura data si primesc doua fisiere, unul pentru calculator, unul pentru telefonul mobil, la calitate optimizata pentru fiecare dispozitiv, indiferent de interfata de acces, de pe www.orange.ro sau din portalul Orange World, precizeaza oficialii Orange.
In Music Store, clientii pot asculta gratuit fragmente de 30 de secunde din majoritatea pieselor disponibile, pot utiliza motorul de cautare avansat, iar cu ajutorul unei aplicatii software specializate pot descarca si gestiona muzica pe computer.
Clientii care au activat planul tarifar PrePay Music beneficiaza de o selectie de peste 30.000 de titluri ce pot fi achizitionate cu o reducere de 30% din pretul standard.
Muzica pe mobil castiga din ce in ce mai mult teren in randul utilizatorilor, spun oficialii Orange. "In Europa de Vest numarul utilizatorilor de servicii muzicale pe mobil a crescut cu peste 50% in perioada iulie 2007-august 2008."
Orange Romania este cel mai mare operator local de telefonie mobila, dupa cifra de afaceri si numarul de clienti. Compania estima pentru anul trecut afaceri de 1,3 mld. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO