Business Hi-Tech

Orange, Vodafone si Cosmote se asteapta la vizitatori record pe site in decembrie

01.12.2009, 23:06 41

Orange, Vodafone si Cosmote - primii trei operatori de telefoniemobila de pe piata, au ajuns sa atraga lunar pe site-urile propriicateva sute de mii de vizitatori unici, iar estimarile operatorilorarata ca aceasta tendinta va continua. De la pagini web care aveaurolul de a oferi cateva informatii statice despre companie sioferta, site-urile celor trei companii telecom au devenit mult maicomplexe ajungand sa atraga, in unele cazuri, vizitatori mai multidecat site-urilor unor publicatii cu notorietate.

Lucrurile vor continua in aceasta directie, iar decembrie esteuna dintre cele mai faste perioade, spun operatorii. "Ne asteptamla o crestere semnificativa a traficului catre site-ul Orange inluna decembrie, deoarece aceasta este traditional luna cu cele maiatractive oferte si cele mai mari vanzari", a declarat pentru ZFAndreea Belenes, Online Division Manager al companiei Orange.

"Principalele motoare care vor genera cresterea traficului pesite in decembrie sunt informatiile despre ofertele Orange, inspecial informatiile despre telefoane si planuri tarifare siofertele exclusive dedicate clientilor care cumpara din magazinuluionline", a adaugat ea.

In septembrie, site-ul Vodafone a avut 550.000 de utilizatoriunici, in octombrie numarul a crescut la 630.000, iar pe bazadatelor inregistrate pana acum, compania se asteapta ca in lunanoiembrie numarul vizitatorilor unici sa depaseasca valoareamentionata, au afirmat oficialii Vodafone. "Ne asteptam ca tendintade crestere a traficului pe site-ul nostru sa continue si in lunileurmatoare, un efect normal in perioada de sarbatori in care volumultranzactiilor online creste foarte mult, dar determinat, in plus side eforturile facute pentru a oferi clientilor servicii de care sabeneficieze simplu si usor, in mediul online", au adaugat ei.

Cosmote: Clientii cauta promotii

Numarul de vizitatori constanti ai site-ului Cosmote este decateva sute de mii pe luna, in crestere fata de anii precedenti,spun oficialii Cosmote. Cresterea se datoreaza atat extinderiibazei de utilizatori, precum si unui interes mai mare din parteatututor categoriilor de utilizatori pentru produsele, serviciile sipromotiile companiei, au explicat ei. "Luna decembrie marcheaza sio crestere a numarului de vizitatori ai site-ului. Produseletelecom sunt in topul preferintelor utilizatorilor pentru cadourilede Craciun. Site-ul companiei este consultat pentru a urmaripromotiile in curs sau pentru a afla mai multe detalii despreprodusele pe care clientii doresc sa le ofere celor dragi", au maispus oficialii companiei telecom. In anii anteriori, in aceeasiperioada a anului, cea mai accesata sectiune a site-ului a fost ceade abonamente si oferte telefoane.

Site-ul Orange a avut cei mai multi vizitatori unici, dinultimele 10 luni in octombrie, respectiv 782.466, comparativ cuVodafone care a avut 622.136 de vizitatori unici in aceeasi luna,potrivit datelor furnizate Studiul de audienta si trafic internet(SATI), realizat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT).Site-ul Cosmote nu este auditat de SATI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO