Business Hi-Tech

Palm ia oameni de la Apple, pentru a concura iPhone

12.03.2007, 19:50 18

Palm, producatorul smartphone-urilor Treo, l-a angajat pe inginerul software Paul Mercer, care a ajutat la crearea player-ului digital iPod, pentru a dezvolta o noua linie de produse prin care compania vrea sa concureze cu Apple iPhone, scrie Bloomberg.
Miscarea, menita a relansa afacerea Treo, este anuntata dupa ce Palm a inregistrat in luna decembrie prima scadere a vanzarilor din ultimii trei ani, pe fondul preferintei clientilor pentru dispozitivele BlackBerry, produse de rivalul Research In Motion (RIM). Cand Apple a anuntat oficial pe 9 ianuarie iPhone, cel mai recent competitor al Treo, cotatia actiunilor Palm s-a depreciat cu 5,7%.
"Palm realizeaza ca exista unele segmente care necesita imbunatatiri, iar softul este doar unul dintre acestea", a afirmat Ramon Lamas, analist al IDC.
Paul Mercer s-a alaturat Apple in 1987, iar in 1994 si-a infiintat propria companie, care a ajutat la crearea primului player iPod. Ulterior a colaborat cu Samsung Electronic la proiectarea unui alt player muzical. Unii analisti sustin ca in cadrul procesului de crestere a gradului de competitivitate, Palm a angajat compania Morgan Stanley pentru a evalua optiuni strategice, inclusiv vanzarea unei parti din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO